14.3 C
București
duminică, 19 septembrie 2021

România este „oaia neagră” a Europei la numărul de decese în rândul pacienților cu Covid-19

România continuă să se mențină în fruntea topului țărilor membre plus Marea Britanie în ceea ce privește incidența deceselor înregistrate în rândul pacienților infectați cu noul coronavirus, cazuri raportate în ultimele 14 zile la o populație de 100.000 locuitori.

Chiar dacă este pe un ușor trend descendent, țara noastră se plasează pe primul loc la nivel european, cu o valoare de 3 decese, în scădere față de 3,2 decese în urmă cu 7 zile. La mare distanță se situează Spania (1,6 decese, trend acendent) și Bulgaria (1,5 decese, în scădere față de săptămâna trecută). Raportat la media europeană de 0,39 decese la suta de mii de locuitori în ultimele două săptămâni, România înregistrează de 7,7 ori mai mulți pacienți decedați cu Covid-19.

Îmbucurător este că România este în scădere în ceea ce privește numărul cumulativ de infectări cu noul coronavirus în același interval de două săptămâni, coborând cu 86,1 cazuri până pe locul 6 la nivel european după ce la un moment dat ocupa locul 2. O creștere semnificativă se înregistrează în Spania (270 îmbolnăviri) și Franța (153,9 îmbolnăviri). Cehia se află, de asemenea, într-un trend ascendent, cu 111 îmbolnăviri la 100.000 locuitori. Media în Uniunea Europeană și Marea Britanie este de 54 de infectări la o sută de mii de locuitori în ultimele două săptămâni, de asemenea în creștere cu 25% față de săptămâna trecută.

Ultima oră
Pe aceeași temă