14.3 C
București
duminică, 24 octombrie 2021

România are peste 3000 de cazuri noi de Covid. Noua tulpină a fost confirmată la Giurgiu

Un număr de 3.082 de cazuri noi de persoane infectate cu SARS-CoV-2 au fost confirmate în ultimele 24 de ore, de sâmbătă până duminică, în România, a anunțat duminică, 10 ianuarie, la ora 13, Grupul de Comunicare Strategică (GCS) din cadrul Guvernului României.

Acest rezultat s-a obținut în urma prelucrării a 15.797 de teste la nivel naţional. Cazurile noi raportate sunt cele ale unor pacienți care nu au mai avut anterior un test Covid pozitiv.

Datele raportate duminică se pot corobora și cu cele care confirmă, oficial, prima persoană din România infectată cu noua tulpină a coronavirusului, cea identificată inițial în Marea Britanie și cunoscută sub numele B 117.

Acest caz a fost confirmat vineri, 8 ianuarie, de către Institutul „Matei Balș” din București și se referă la o fată de 27 de ani, cu domiciliul în județul Giurgiu. Potrivit primelor date, se pare că această pacientă nu a călătorit în afara României.

Mihai Diac
Experiență ca jurnalist de peste 20 de ani, atât în presa scrisă cât și online, dintre care, din anul 2015, la ziarul "România liberă".
Ultima oră
Pe aceeași temă