5.4 C
București
miercuri, 27 octombrie 2021

Raed Arafat: Din o mie de infectări, aproape 50 ajung la terapie intensivă

Secretarul de stat Raed Arafat monitorizează numărul de paturi disponibile în secțiile ATI din spitalele din România în contextul celor 1.504 cazuri noi înregistrare de ieri și până astăzi.

„Scenariul cel mai grav ar fi sa rămânem fără capacitate de terapie intensivă, să rămânem cu capacitate limitată de internare pentru bolnavii simptomatici care au nevoie de oxigen şi de tratament. De aici trebuie să se înţeleagă că cifra de 1.500 pentru noi e îngrijorătoare, pentru că un procent din ea înseamnă internare în terapie intensivă. La fiecare 1.000 de cazuri, aproape 50 din ei ajung în terapie intensivă în următoarele zile, aşa că acesta este scenariul pe care încercăm să îl evităm inclusiv prin creşterea numărului paturilor în terapie intensivă.”, a declarat Raed Arafat la Digi24, citat de News.ro.

Potrivit acestui algoritm, dintre cele 1504 noi infectări cu Covid-19 în secțiile ATI ar urma să ajungă săptămâna viitoare cel puțin 75 de pacienți care să dezvolte forma mai gravă a bolii și care să aibă nevoie de ventilare mecanică. Potrivit ultimelor date oficiale, joi, la ora 10.00, în spitalale din România erau internați 7.288 pacienți cu noul coronavirus, 492 dintre ei în stare gravă, în secțiile ATI.

Ultima oră
Pe aceeași temă