29.3 C
București
joi, 16 septembrie 2021

Prima reacţie a şefului CJ Prahova după vizita Sorinei Pintea: Sunt profund dezamăgit

Bogdan Toader scrie pe Facebook că în urma controlului inopinat făcut la Spitalul Judeţean de Urgenţă Ploieşti, în noaptea de vineri spre sâmbătă, de către ministrul Sănătăţii, Sorina Pintea, au ieşit la iveală unele abateri.

„Sunt profund dezamăgit de faptul că – în ciuda alocărilor financiare considerabile de la bugetul judeţului, în scopul îmbunătăţirii condiţiilor din acest spital – mai există probleme legate de modul în care se întreţine curăţenia în unitatea medicală cu cea mai mare adresabilitate din Prahova. Am sesizat, împreună cu doamna ministru Sorina Pintea, deficienţe legate atât de asigurarea curăţeniei în incinta spitalului, de modul în care sunt folosite materialele sanitare. O altă problemă întâmpinată a fost că, în timpul controlului, existau aparţinători în sala de aşteptare de la Unitatea de Primiri Urgenţe care nu fuseseră informaţi de circa trei ore despre starea pacientului care fusese programat pentru un examen imagistic la computer tomograf. Acesta este un aspect care trebuie rezolvat de urgenţă, fie prin asigurarea unei comunicări directe cu familiile pacienţilor care aşteaptă veşti despre bolnavi, fie prin intermediul unui sistem electronic de informare. Pe de altă parte, există şi problema lipsei de personal din Unitatea de Primiri Urgenţe, având în vedere că din cele 24 de posturi existente, doar opt sunt ocupate în această zonă fierbinte a Spitalului Judeţean, fapt care îngreunează activitatea pe acest sector”, scrie preşedintele CJ Prahova.

Acesta adaugă că a convocat, sâmbătă dimineaţă, conducerea spitalului.

„Le-am solicitat celor prezenţi, managerul Marius Niculescu, directorul medical – Florin Puşcariu, directorul de îngrijiri – Manuela Dobre (pentru care doamna ministru Sorina Pintea a solicitat schimbarea din funcţie), directorul Direcţiei de Sănătate Publică – Ioana Loghin, să ia măsuri pentru a rezolva problemele constatate. Îi asigur pe prahoveni că voi urmări îndeaproape măsurile care vor fi luate de urgenţă în cadrul acestui spital”, anunţă Bogdan Toader.

Potrivit acestuia, controalele inopinate vor continua, iar cei vinovaţi de apariţia unor situaţii similare celor constatate în noaptea de vineri spre sâmbătă vor trebui să plătească cu funcţia.

Ministrul Sănătăţii, Sorina Pintea, a cerut, în urma unui control făcut în noaptea de vineri spre sâmbătă la Spitalul Judeţean de Urgenţă Ploieşti, unitate medicală în care s-au semnalat mai multe neregulile, demiterea unui director şi un control urgent al DSP.

Ulterior, sâmbătă dimineaţă, Sorina Pintea a declarat că a găsit mizerie în Spitalul din Ploieşti, chiar şi în secţiile renovate, şi sunt probleme privind comportamentul cadrelor medicale faţă de pacienţi.

Ultima oră
Pe aceeași temă