25.4 C
București
miercuri, 10 august 2022
AcasăȘtirile zileiSănătatePrima localitate din România unde se reintroduc restricții din cauza pandemiei

Prima localitate din România unde se reintroduc restricții din cauza pandemiei

Comuna Mărgău din județul Cluj este prima localitate din România unde se reintroduc restricții dure din cauza Covid, în condițiile în care se anticipează o agravare a pandemiei în România.

Decizia pentru comuna Mărgău a fost luată după ce, în comună, numărul de cazuri confirmate de Covid a depășit 6 la mie.

Una dintre reguli este interzicerea accesului în spațiile închise de alimentație publică. În aceste spații vor putea fi serviți doar clienți care sunt cazați în acea locație.

Restricțiile sunt valabile timp de 14 zile, după care situația sanitară din comună va fi reanalizată.

După cum se știe, mai mulți oficiali români, inclusiv medicul Valeriu Gheorghiță, avertizau că urmeză o agravare a pandemiei, la sfârșitul lunii august și în septembrie.

Mihai Diac
Mihai Diac
Mihai Diac are o experiență ca jurnalist de peste 20 de ani, atât în presa scrisă cât și online. A început să lucreze în presă la ziarul Azi, în anul 1993, în perioada în care era încă student. Ulterior a lucrat la Adevărul, Gândul și Green Report. La “România liberă”, Mihai Diac lucrează din anul 2015. În paralel cu activitatea jurnalistică, Mihai Diac și-a completat și pregătirea de specialitate. El a absolvit, printre altele, Colegiul Național de Apărare și cursul de pregătire a jurnaliștilor pentru zone de război. Printre acțiunile sale de documentare jurnalistică s-au aflat cele de la bordul portavionului american Truman și al fregatei românești Regina Maria, precum și cele din Afganistan, Irak, Transnistria și Georgia.
Cele mai citite

Europa va muri de frig cu ”încălzirea globală” pe piept

China a spus adio Acordului climatic. Rusia continuă să avanseze în adâncul Ucrainei. SUA trec prin cea mai gravă criză a mileniului. Uniunea Europeană se...

4 motive pentru care ar trebui să oferiți cadouri personalizate

Lumea continuă să evolueze într-un ritm frenetic și multe lucruri care erau ideale sunt acum considerate „de modă veche”, în timp ce modalități noi...

Copil mort într-un accident produs pe DN2

Un băiat în vârstă de 14 ani a decedat într-un accident rutier care a avut loc în această dimineaţa pe DN 2, în zona...
Ultima oră
Pe aceeași temă