4.4 C
București
vineri, 21 ianuarie 2022
AcasăȘtirile zileiSănătatePreședintele Iohannis recunoaște o catastrofă sanitară în România - VIDEO

Președintele Iohannis recunoaște o catastrofă sanitară în România – VIDEO

Președintele Iohannis recunoaște o catastrofă sanitară în România, mai ales din cauza deceselor unor pacienți cu Covid.

„Avem peste 330 de decese. Este o catastrofă”, a declarat miercuri șeful statului, referindu-se la situația din această zi. Miercuri, 6 octombrie, este ziua cu cele mai multe decese din România de pe parcursul pandemiei.

„Sunt foarte îngrijorat. Recunosc. Am primit datele de astăzi despre pandemie. Avem aproape 15000 de cazuri. Din păcate, avem peste 330 de decese astăzi. Este o catastrofă”, recunoaște șeful statului.

14744 de cazuri noi de infectare s-au confirmat în România în ultimele 24 de ore.

Președintele Iohannis recunoaște o catastrofă sanitară

Șeful statului a reluat, miercuri, mesajul referitor la criza sanitară pe care îl rostise și cu o zi înainte. Marți, șeful statului a semnalat că criza sanitară se suprapune cu una a creșterii prețurilor și cu o criză politică. Șeful statului făcuse acest comentariu criticând, simultan, partidele care au votat moțiunea de cenzură. Președintele Iohannis a criticat în mod direct USR, pe motiv că a votat în favoarea moțiunii de cenzură deși fusese la guvernare.

După cum se știe, moțiunea de cenzură a fost aprobată în Parlament cu 281 de voturi „pentru”. Moțiunea a fost inițiată de PSD. Alături de PSD au votat USR și AUR.

Mihai Diac
Mihai Diac are o experiență ca jurnalist de peste 20 de ani, atât în presa scrisă cât și online. A început să lucreze în presă la ziarul Azi, în anul 1993, în perioada în care era încă student. Ulterior a lucrat la Adevărul, Gândul și Green Report. La “România liberă”, Mihai Diac lucrează din anul 2015. În paralel cu activitatea jurnalistică, Mihai Diac și-a completat și pregătirea de specialitate. El a absolvit, printre altele, Colegiul Național de Apărare și cursul de pregătire a jurnaliștilor pentru zone de război. Printre acțiunile sale de documentare jurnalistică s-au aflat cele de la bordul portavionului american Truman și al fregatei românești Regina Maria, precum și cele din Afganistan, Irak, Transnistria și Georgia.
Cele mai citite
Ultima oră
Pe aceeași temă