29 C
București
sâmbătă, 28 mai 2022
AcasăȘtirile zileiSănătatePremieră medicală la Oradea. Ce operație s-a făcut pe un băiețel de...

Premieră medicală la Oradea. Ce operație s-a făcut pe un băiețel de 2 ani

Premieră medicală la Spitalul Municipal „Dr. Gavril Curteanu” din Oradea. A fost operat un băiețel de 2 ani diagnosticat cu o malformație rară.

O echipă de medici specialiști condusă de prof. univ. dr. Gheorghe Bumbu, cu participarea medicului român Mircea Ardelean, din cadrul Spitalului Leitender Oberarzt, Uniklinikum Salzburg, Landeskrankenhaus, au operat la Oradea un băiețel în vârstă de 2 ani care a fost diagnosticat cu o malformație rară.

Spitalul Municipal din Oradea găzduiește simpozionul online „Malformaţiile urologice şi infecţiile urinare la copil. Indicaţii terapeutice actuale”, pentru creşterea performanţei medicilor.

„Conferința se desfășoară pe parcursul a două zile și se adresează copiilor cu malformații congenitale în sfera urologică. Evenimentul este organizat de către Spitalul Municipal din Oradea împreună cu Spitalul Județean prin Clinica de Urologie condusă de prof. dr. Gheorghe Bumbu, căruia îi mulțumesc pentru suport. Totodată, ne bucurăm de prezența specială a medicului Mircea Ardelean din Salzburg, care va contribui la creșterea performanței medicilor noștri în vederea aprofundării unor operații de mare dificultate. Sunt operați copii din toate categoriile sociale, inclusiv o fetiță instituționalizată. Pot să garantez comunității orădene, bihorene și nu numai, performanță la Spitalul Municipal. Este o preocupare constantă a noastră”, a declarat Laurențiu Chiană, managerul Spitalului Municipal din Oradea.

Pe parcursul celor două zile au loc mai multe intervenții chirurgicale, printre care și una în premieră, a cărei complexitate este una deosebită, fiind transmisă online specialiştilor care s-au înscris la simpozion.

„Programul celor două zile cuprinde o serie de intervenții chirurgicale, între care una este o premieră: o operație pentru epispadias, o malformație a uretrei la băieți, operație care în spitalul nostru nu s-a mai efectuat. Ca să poţi să efectuezi o astfel de operaţie îţi trebuie multă practică. Trebuie să stai lângă cineva care ştie, cum este, de exemplu, dr. Mircia Ardelean. El operează curent aşa ceva. Este un început pentru noi”, a precizat dr. Daniel Băloiu, şeful secţiei de Chirurgie şi Ortopedie pediatrică din Spitalul Municipal.

Cătălin Șerban
Cătălin Șerban scrie în presă din anul 2019, iar din februarie 2021 la România Liberă. A fost director de comunicare al Alianței Naționale pentru Restaurarea Monarhiei și președinte al acestei organizații. A primit din partea Casei Regale a României, în anul 2015, Medalia „Regele Mihai pentru Loialitate" pentru organizarea excelentă a Alianței Naționale pentru Restaurarea Monarhiei și pentru devotamentul cu care a promovat ideile și cauza monarhică.
Cele mai citite

Andrei Muraru, ambasadorul României în SUA, despre strategia americanilor în țara noastră

Andrei Muraru, ambasadorul României în Statele Unite ale Americii, a declarat la Digi 24 că prezența americană în România trebuie să fie mai robustă, având în...

Rusia a trecut la jaf în stil mare. Un vapor plin a plecat din portul Mariupol

De la furturi de mărunțișuri, acum Rusia a trecut la furt cu navele din Ucraina, ceea ce cu siguranță criza alimentară și cea a...

FINALA UEFA CHAMPIONS LEAGUE. Liverpool versus Real Madrid

FINALA UEFA CHAMPIONS LEAGUE. Liverpool și Real Madrid, se vor întâlni sâmbătă, cu începere de la 22:00, pe Stade de France din Saint-Denis din...
Ultima oră
Pe aceeași temă