24.9 C
București
duminică, 26 iunie 2022
AcasăȘtirile zileiSănătatePericol de holeră în județele României de la granița cu Ucraina și...

Pericol de holeră în județele României de la granița cu Ucraina și Republica Moldova

Există pericol de holeră în județele României de la granița cu Ucraina și Republica Moldova, în această perioadă a anului 2022.

Ministerul Sănătății din România a transmis un avertisment în acest sens.

„Ministerul Sănătăţii, prin Institutul Naţional de Sănătate Publică, supraveghează în mod curent bolile diareice acute în sezonul estival, iar judeţele din zonele de frontieră cu Republica Moldova şi Ucraina au fost atenţionate pentru identificarea rapidă a oricărei suspiciuni de holeră”, precizează Ministerul Sănătății.

În România nu se mai consemnaseră cazuri de holeră în ultimii 30 de ani. Acest avertisment apare în contextul în care s-ar fi identificat cazuri de holeră, în anul 2022, în Republica Moldova. Ar putea fi contaminată apa râului Nistru, din estul Republicii Moldova.

„Din cauza cazurilor care apar sporadic, Republica Moldova monitorizează apele de îmbăiere neamenajate pentru prezenţa vibrionului holeric. Tulpina izolată nu face parte din categoria celor care provoacă boală la om”, precizează Ministerul Sănătății de la București.

Pericol de holeră în taberele de refugiați

Totuși, în județele de la frontiera României s-au luat măsuri suplimentare de protecție. Presa anunță că DSP Suceava întărește triajul epidemiologic în taberele de refugiați veniți din Ucraina. În Ucraina există una dintre cele mai reduse rate de vaccinare din Europa.

Vechea boală, holera, se manifestă prin tulburări digestive, vărsături, crampe musculare și deshidratare excesivă.

Urmărește România Liberă pe  TwitterFacebook și Google News!

Mihai Diac
Mihai Diac
Mihai Diac are o experiență ca jurnalist de peste 20 de ani, atât în presa scrisă cât și online. A început să lucreze în presă la ziarul Azi, în anul 1993, în perioada în care era încă student. Ulterior a lucrat la Adevărul, Gândul și Green Report. La “România liberă”, Mihai Diac lucrează din anul 2015. În paralel cu activitatea jurnalistică, Mihai Diac și-a completat și pregătirea de specialitate. El a absolvit, printre altele, Colegiul Național de Apărare și cursul de pregătire a jurnaliștilor pentru zone de război. Printre acțiunile sale de documentare jurnalistică s-au aflat cele de la bordul portavionului american Truman și al fregatei românești Regina Maria, precum și cele din Afganistan, Irak, Transnistria și Georgia.
Cele mai citite

Maia Sandu ar putea face o vizită la Kiev

Președinta Maia Sandu ar putea face o vizită la Kiev, unde ar urma să aibă o întâlnire cu președintele Volodimir Zelenski. "Există un asemenea...

Planul Urbanistic General al Capitalei a fost anulat în instanță

Planul Urbanistic General (PUG) al Capitalei a fost anulat în instanță, printr-o decizie a Tribunalului București. Decizia instanței anulează Hotărârea Consiliului General al Municipiului București...

Probleme la Metrorex. Compania are datorii de 33 de milioane de euro la Alstom

Compania franceză Alstom, care asigură mentenanţa metroului bucureştean, ia în considerare suspendarea progresivă a serviciilor de mentenanţă a flotei de metrou în luna iulie,...
Ultima oră
Pe aceeași temă