11.6 C
București
joi, 23 septembrie 2021

Nu stii daca sa optezi pentru un implant dentar? Iata informatiile care te vor convinge!

Din pacate, multi dintre noi ne confruntam la un moment dat cu pierderea unei parti sau a intregii danturi, fie din cauza inaintarii in varsta, fie in urma traumatismelor sau din alte motive. Vestea buna este ca stomatologia moderna are o solutie eficienta pentru aceasta problema: tratamentul cu implant dentar, care sa inlocuiasca unul sau mai multi dinti desprinsi de pe arcada.

In comparatie cu alte metode de tratament, cel cu implanturi va inlocui si radacina pierduta, fara sa afecteze stabilitatea altor dinti din cavitatea bucala. Interventia de implantare asigura cele mai bune rezultate, mai ales datorita faptului ca se folosesc materiale biocompatibile pe care corpul le accepta fara probleme! Iata ce mai trebuie sa stii despre acest tratament revolutionar:

1. Atunci cand un dinte cade, organismul incepe automat un proces de resorbtie osoasa, fapt care poate reprezenta un impediment pentru eventualele tratamente stomatologice din viitor. De aceea, este indicat sa nu petreci mult timp cu o dantura incompleta, ci sa optezi pentru un implant dentar imediat dupa pierderea unui dinte!

2. Inserarea unui implant dentar va reprezenta un obstacol in ceea ce priveste procesul de migrare a dintilor invecinati si schimbarea fizionomiei, daca este efectuata la timp.

3. Poate rezista tot restul vietii! Implantul este o solutie de lunga durata, dar trebuie ingrijit cu atentie. Daca vei respecta sfaturile de igiena orala pe care ti le va oferi medicul implantolog, atunci te vei bucura de aceasta investitie toata viata.

4. Este 100% functional si arata la fel ca un dinte natural, asa ca nimeni nu va observa ca ti-ai pus implanturi dentare.

5. Cu ajutorul acestui tratament, iti vei recapata increderea in tine, deoarece vei avea din nou un zambet perfect.

implant dentar

Etapele tratamentului cu implant dentar

  • Consultatia – Medicul va analiza cavitatea orala si te va trimite la investigatii suplimentare daca este cazul. In functie de starea ta de sanatate, dar si de rezultatul investigatiilor, iti va spune daca esti potrivit pentru acest tratament, restrictii existand doar in cazul pacientilor cu boli grave.
  • Planul de tratament – Medicul va realiza cu consimtamantul tau un plan de tratament, care va include numarul de interventii necesare, de implanturi, costul acestora si perioada pe care se va desfasura tratamentul.
  • Ziua interventiei – De regula, interventia de inserare a unui implant dentar dureaza in jur de 20 – 30 de minute. Nu-ti face griji in privinta durerii, deoarece interventia va fi efectuata sub efectul anesteziei, asa ca nu vei simti nimic. Medicul va insera radacina artificiala, iar apoi va urma o perioada de osteointegrare de cateva luni, timp in care tesutul osos va fuziona cu implantul inserat. Dupa ce perioada de osteointegrare se va sfarsi, va fi inserat un bont protetic, pe care va fi atasata o coroana dentara, aceasta fiind singurul element vizibil din intregul tratament.

Daca ai nevoie de acest tratament, apeleaza cu incredere la Dental Excellence, o clinica stomatologica cu renume. Echipa acestei clinici este formata din medici cu experienta bogata in domeniu care iti vor restaura dantura in cel mai eficient mod. In plus, Dental Excellence dispune de aparatura si materiale de ultima generatie, asa ca vei avea garantia ca vei beneficia de cele mai moderne solutii!

Ultima oră
Pe aceeași temă