3.8 C
București
marți, 30 noiembrie 2021
AcasăCoronavirusNiciun pat liber la ATI pentru pacienții COVID

Niciun pat liber la ATI pentru pacienții COVID

Grupul de Comunicare Strategică a anunţat că, la nivel naţional, nu mai sunt libere paturi ATI pentru pacienţii bolnavi de COVID-19, altele decât cele rezervate special pentru persoane cu anumite condiţii medicale, care sunt şi confirmate cu SARS-CoV-2.

Astăzi, conform datelor existente în aplicaţia alerte.ms, la nivel naţional există 1.537 de paturi de ATI destinate pacienţilor COVID-19.

În Bucureşti sunt avizate de DSP 335 de paturi de ATI pentru pacienţii cu COVID-19.

De asemenea, la nivel naţional există o rezervă operaţională de 135 de paturi ATI destinate pacienţilor infectaţi cu noul coronavirus, precizează GCS.

”Aceste paturi sunt activate, în dinamică, acolo unde numărul pacienţilor ATI depăşeşte capacitatea secţiilor principale”, arată sursa citată.

”1.593 paturi ATI sunt ocupate la nivelul întregii ţări. La nivel naţional, cât şi la nivelul Municipiul Bucureşti nu mai sunt libere paturi ATI pentru pacienţii bolnavi de COVID-19, altele decât cele rezervate special pentru persoane cu anumite condiţii medicale, care sunt şi confirmate cu SARS-CoV-2”, informează GCS.

Se lucrează în continuare pentru operaţionalizarea şi asigurarea personalului medical necesar pentru alte paturi ATI care vor fi disponibile în zilele următoare.

”Menţionăm faptul că în procesul de operaţionalizare a unor noi paturi ATI se pune accent pe cele destinate persoanelor care prezintă anumite condiţii medicale şi care sunt şi confirmate cu SARS-CoV-2, pentru că în aceste cazuri respectivii pacienţi prezintă afecţiuni grave ce pot constitui comorbidităţi şi sunt expuşi unui risc mult mai mare”, mai arată GCS. 

Cele mai citite

Românii repatriați din Africa de Sud intră în carantină două săptămâni

Românii repatriați din Africa de Sud intră în carantină două săptămâni, imediat după ce vor ajunge în țară. Ei vor fi preluați de autorități...

Barbados a devenit cea mai nouă republică din lume

Barbados a înlăturat-o oficial pe Regina Elisabeta a II-a din funcția de șef al statului și a devenit cea mai nouă republică din lume....

Bilanț covid 30 noiembrie. A scăzut numărul infectărilor

Bilanț covid 30 noiembrie. 1.622 de cazuri noi de COVID-19 și 1.146 de pacienți la ATI, în ultimele 24 de ore. 147 de români...
Ultima oră
Pe aceeași temă