9.6 C
București
sâmbătă, 16 octombrie 2021

Nelu Tătaru: Prima tranșă de vaccinuri anti-Covid-19, programată să ajungă în decembrie

Nelu Tătaru spune că tranșa de vaccin anti-Covid-19 face parte dintr-un lot comandat și contractat de Comisia Europeană pentru țările Uniunii Europene dar nu a precizat cantitatea de doze pe care România o va primi. Cadrele medicale din prima linie, medici și asistenți medicali din unitățile sanitare suport-Covid-19 ar urma să fie primele persoane care vor fi vaccinate împotriva noului coronavirus.

„Avem o primă tranşă care ar trebui să vină la sfârşitul lui decembrie şi să începem în ianuarie. Intenţia noastră este – şi în planificarea pe care o avem – ca personalul medical să fie vaccinat în acea perioadă, pentru a putea avea o linie întâi solidă.”, a spus Nelu Tătaru la Profit Health Forum.

Ministrul Sănătății a dat asigurări că se fac eforturi pentru a crește capacitatea paturilor complet utilate din secțiile de Terapie Intensivă ale spitalelor din țară, precizând că la momentul preluării Guvernării de către PNL erau 740 paturi la ATI iar acum capacitatea a ajuns la 1.200 paturi pentru ca în perioada următoare să se ajungă la 1.400 locuri în secțiile de Terapie Intensivă.

Marți dimineață, conform datelor oficiale, în spitalele din țară erau 10.758 persoane infectate cu noul coronavirus iar în secțiile ATI se aflau în stare gravă 824 bolnavi.

Ultima oră
Pe aceeași temă