11.3 C
București
duminică, 17 octombrie 2021

Nelu Tătaru, ministrul Sănătății, a anunțat cât va mai ține pandemia de coronavirus

Nelu Tătaru, ministrul Sănătății, este de părere că orice măsură de relaxare aduce și o creștere a numărului de noi infectări cu Covid-19 iar singura măsură de luptă împotriva răspândirii bolii rămâne respectarea normelor de siguranță.

„Am avut o alternanţă de cazuri, raportat şi la numărul de teste efectuate. Am avut o relaxare exagerată, dincolo de normele de aplicare ale unor reluări de activităţi care s-au întâmplat în ultimele luni. Sunt reguli pe care dacă le menţinem, atunci vom păstra acest platou în care suntem acum. Dacă nu le respectăm, să ne aşteptăm la o creştere a numărului de cazuri de la o zi la alta.”, a spus Nelu Tătaru miercuri seara într-o emisiunea la B1TV.

Ministrul Sănătății a atras atenția încă o dată că sistemul sanitar face față cu greu situației în condițiile în care se poate ajunge și la 2.000 noi cazuri pe zi, îmbolnăviri ce pot supra-solicita ulterior secțiile de terapie intensivă unde, din nefericire, în ultimele zile se înregistrează cel puțin 500 de pacienți în stare gravă.

„Există această pandemie, există infecţia cu SARS-COV-2, există cadre medicale care în acest moment resimt o oboseală, resimt o deznădejde şi resimt, unii dintre ei, şi boala. Să ne obişnuim să trăim cu această pandemie un an jumătate, doi, pentru că acest virus nu va pleca aşa de uşor.”, a mai spus Nelu Tătaru.

Ultima oră
Pe aceeași temă