26.2 C
București
duminică, 19 septembrie 2021

Ministrul Victor Costache: În România nu avem pacient cu coronavirus

„În România nu avem niciun pacient cu coronavirus, vorbesc despre această tulpină 2019. De la sfârşitul lui decembrie, Guvernul, Ministerul Sănătăţii, Ministerul Afacerilor Interne colaborează foarte bine şi cu celelalte ministere pentru a preîntâmpina apariţia acestei infecţii pe teritoriul României şi, de asemenea, pentru a pregăti capacitatea de reacţie la nivel naţional în eventualitatea apariţiei primelor cazuri pe teritoriul României”, a declarat ministrul Sănătăţii, Victor Costache, la un post de televiziune.

„Dacă la început s-a practicat izolarea voluntară la domiciliu a celor care veneau din zona de risc, acum cei care vin din zona de maxim risc sunt în carantină în imobile bine identificate, sunt urmăriţi şi li se face testarea după un protocol strict”, a precizat ministrul Victor Costache.

Ministrul a mai anunțat că România și-a extins capacitatea de diagnostic la clinici din Iaşi, Constanţa, Cluj-Napoca şi Timişoara.

Mihai Diac
Experiență ca jurnalist de peste 20 de ani, atât în presa scrisă cât și online, dintre care, din anul 2015, la ziarul "România liberă".
Ultima oră
Pe aceeași temă