20.7 C
București
sâmbătă, 18 septembrie 2021

Ministrul Sănătății: ”Voi merge, printre primii, cu copilul care este eligibil la vaccinare!”

„Fiica mea, dimineaţă, m-a întrebat ea când se vaccinează (…) Voi printre primii care va merge cu copilul care este eligibil la vaccinare”, a anunțat Ioana Mihăilă, afirmând că nu este nevoie de „curaj” pentru ca o persoană să se vaccineze și arătând că este importantă puterea exemplului.

„Vreau ca aşa cum eu, care mă simt liniştită după vaccinare, acelaşi lucru să-l simtă şi fiica mea şi copiii mei şi colegii lor de clasă şi persoanele cu care vin în contact”, a adăugat ministrul.

În altă ordine de idei, răspunzând jurnaliștilor prezenți la evenimentul de la Oradea, Ioana Mihăilă a declarat că nu se discută, la acest moment, despre stimulente financiare care să fie acordate celor care se vaccinează anti-COVID. În ceea ce priveşte alt tip de stimulent, ministrul anunţă că se discută ca măsurile de relaxare să fie „mai multe pentru cei vaccinaţi”.

„În momentul acesta, despre stimulente financiare nu am ajuns să discutăm la nivelul Guvernului, cred că cel mai bun stimulent este tocmai această linişte şi faptul că putem să avem grijă de ceilalţi şi de noi înşine dacă ne vaccinăm”, a anunțat Ministrul Sănătăţii, precizând, în ceea ce priveşte stimulente de alt tip şi nu cele de ordin financiar, că acestea vor fi alocate „cu siguranţă”.

„Practic, principiul de la care pornim atunci când discutăm despre măsurile de relaxare este ca aceste măsuri de relaxare să fie mai multe pentru persoanele vaccinate”, a adăugat ministrul Sănătăţii.

În Oradea, aproximativ 20% din populaţia oraşului a fost vaccinată cu două doze de vaccin, au anunţat autorităţile locale sâmbătă, în timpul vizitei ministrului Sănătăţii. Conform acestora, se intenţionează deschiderea unui al doilea astfel de centru de vaccinare până la sfârşitul săptămânii viitoare.

Ultima oră
Pe aceeași temă