13.3 C
București
marți, 21 septembrie 2021

Medicii și asistenții vor lucra peste program pentru vaccinare. Ce bani le promite Guvernul

Guvernul Cîțu a aprobat, în ziua de vineri, 15 ianuarie 2021, o Ordonanță de Urgență care reglementează plata personalului medical care va lucra la campania de vaccinare anti – Covid în România.

Cele mai mari sume de bani le vor primi medicii care vor lucra, pentru campania de vaccinare, în afara programului de lucru. Aceștia vor primi 90 de lei pe oră.

„Am adoptat o Ordonanţă de Urgenţă importantă, o Ordonanţă de Urgenţă care va merge către Consiliul Legislativ şi va fi publicată cât de curând. În Ordonanţa de Urgenţă stabilim un lucru extrem de important, şi anume felul în care vor fi remuneraţi cei care vor vaccina populaţia României în următoarele luni. Astfel, cei care vor fi în centrele de vaccinare şi nu vor fi detaşaţi sau delegaţi, deci cei care muncesc practic în afara programului, şi aş vrea să subliniez lucrul ăsta, cei care muncesc în afara programului de lucru vor fi remuneraţi cu o sumă de 90 de lei oră dacă este vorba de medici, cu 45 de lei oră dacă este vorba de asistenţi medicali şi cu 20 de lei pe oră dacă este vorba de registratori. Vorbim de sume brute, lucrul acesta a fost stabilit prin această Ordonanţă de Urgenţă”, a explicat ministrul Sănătății, Vlad Voiculescu, la Palatul Victoria.

Separat, pentru fiecare pacient pe care medicul de familie îl programează să se vaccineze anti – Covid, medicul va primi suma de 30 de lei. Această sumă crește la 50 de lei de pacient dacă se vaccinează peste 50 la sută dintre pacienții eligibili pentru vaccinare și ajunge până la 60 de lei de pacient dacă se vaccinează peste 60 la sută dintre pacienții eligibili pentru vaccinare.

Mihai Diac
Experiență ca jurnalist de peste 20 de ani, atât în presa scrisă cât și online, dintre care, din anul 2015, la ziarul "România liberă".
Ultima oră
Pe aceeași temă