17.9 C
București
vineri, 24 septembrie 2021

Medicii de familie pot fi titularii mai multor puncte secundare de lucru – proiect

„Menţionăm că, medicii din alte specialităţi decât medicina de familie şi cadrele universitare cu jumătate de normă prin integrare clinică, pot presta servicii în cabinetele private proprii, suplimentar faţă de norma de bază, 3.5 ore pe zi de lucru, conform legislaţiei existente. Prin modificarea legislativă, şi medicilor de familie li s-ar oferi această posibilitate” se arată în expunerea de motive.

Astfel, articolul 75 din Legea nr. 95/2006 privind reforma în domeniul sănătăţii se va modifica astfel: „Un medic de familie poate fi titularul unui singur cabinet şi a mai multor puncte secundare de lucru. (2) Cabinetele de medicină de familie pot deschide puncte secundare de lucru în localitatea unde nu funcţionează un alt cabinet medical în specialitatea medicină de familie, dacă solicitantul asigură un program fracţionat de minim 10 ore pe săptămână în norma lui de bază sau peste norma lui de bază”.

În legea în vigoare, articolul 75 prevede că „un medic de familie poate fi titularul unui singur cabinet. Cabinetele de medicină de familie acreditate pot deschide puncte de lucru. Criteriile şi metodologia vor fi precizate în normele prevăzute la art. 73 alin. (1).”

Romulus Georgescuhttp://romulus-georgescu
Romulus Georgescu, sef departament Economie
Ultima oră
Pe aceeași temă