17.9 C
București
vineri, 24 septembrie 2021

Medicii de familie cer schimbarea noului şef al Casei de Asigurări de Sănătate

Într-o scrisoare deschisă adresată şefului Executivului, medicii afirmă ă au luat la cunoștință cu uimire numirea lui Vasile Ciurchea în funcția de șef CNAS și subliniază că banii pacienților trebuie administrați de cei asupra cărora nu există urmă de suspiciune, cerând schimbarea lui.

„Banii și datele pacienților trebuie administrate de persoane asupra cărora nu există nici o urmă de suspiciune. Conducerea Federației Naționale a Patronatelor Medicilor de Familie a luat cunoștință cu uimire și rezerve de numirea domnului Dr. Vasile Ciurchea în funcția de Președinte Director General al Casei Naționale de Asigurări de Sănătate. Respectăm decizia luată și motivul aducerii din nou în funcția de conducere a CNAS a unei persoane cu experiență, notând și că domnul Dr. Vasile Ciurchea este unul dintre cei mai longevivi președinți CNAS, ocupând această funcție și între anii 2007-2009 și 2014-2016”, se arată în scrisoarea Federației, adresată premierului Viorica Dăncilă.

 
În scrisoarea semnată de președintele Federației, dr. Raluca Zoițanu, se mai arată că medicii de familie își exprimă regretul pentru că nu a fost numit, în funcția Casei Naționale de Asigurări de Sănătate, un specialist asupra căruia să nu existe nici o urmă de suspiciune și care să fi avut rezultate pozitive notabile pe durata mandatului său, în special în privința funcționării Platformei Informatice a Asigurărilor de Sănătate.

Elena Marinescuhttp://elena-marinescu
Elena Marinescu, redactor Rl online
Ultima oră
Pe aceeași temă