12.3 C
București
vineri, 24 septembrie 2021

Medicament vechi de 2.000 de ani, descoperit în China

Artefactul a fost adus la lumină în urma excavărilor din 2015 la mormântul marchizului de Haihun din provincia Jiangxi, situată în estul Chinei. Recent s-a confirmat că aceasta este o rădăcină procesată de rehmannia, o plantă comună în medicina tradiţională chineză. Potrivit Agenţiei Xinhua, se estimează că aceasta este cea mai veche mostră de medicament procesat pe bază de plante descoperit până în prezent în China. 

Oamenii de ştiinţă care au făcut descoperirea au folosit mai multe metode tehnologice, precum microscopia, spectrometria de masă şi reconstrucţie tridimensională, pentru a analiza eşantionul, care a fost acoperit cu zaharoză şi amidon pentru a diminua gustul amar al plantei.

 

În medicina populară, rehmannia este folosită ca remediu în afecţiunile glandelor suprarenale, în astm, în boli ale rinichilor, în tratamentul sclerozei multiple, a urticariei, fibromialgiei, artritei şi poliartritei, în calmarea durerilor abdominale şi pentru ameliorarea edemelor.

De asemenea, planta ajută în tratamentul unor boli autoimune, cum este de exemplu lupusul, are efect antiinflamator şi tonic, ajută în tulburările glandelor suprarenale şi a glandei tiroide, în scăderea tensiunii arteriale, combaterea stresului, ameliorarea stărilor febrile, tratamentul sângerărilor nazale, a iritaţiilor şi a erupţiilor de la nivelul pielii.

Totodată, este o plantă medicinală care ajută în ţinerea sub control a simptomelor menopauzei, în tratamentul impotenţei şi este un bun remediu contra căderii părului. În plus, are efect în eliminarea radicalilor liberi, fiind indicată şi persoanelor care au probleme cu auzul.

„Mostra are o semnificaţie deosebită pentru studiul tehnicilor de prelucrare a leacurilor în medicina tradiţională chineză”.(Huang Luqi, preşedintele Academiei de Ştiinţe Medicale din China)

 

 

Elena Marinescuhttp://elena-marinescu
Elena Marinescu, redactor Rl online
Ultima oră
Pe aceeași temă