24.4 C
București
joi, 18 august 2022
AcasăȘtirile zileiSănătateVaccinarea anti - Covid la medicii de familie este amânată

Vaccinarea anti – Covid la medicii de familie este amânată

Începerea campaniei de vaccinare la cabinetele medicilor de familie este amânată, a anunțat secretarul de stat Andrei Baciu, vicepreședintele Comitetului Național de Coordonare a Vaccinării anti – Covid.

Acțiunea de vaccinare anti – Covid prin cabinetele medicilor de familie din România urma să înceapă în dimineața zilei de marți, 4 mai 2021. La această campanie urmau să participe câteva sute de cabinete de medicină de familie, cu peste 3000 de medici și de asistente medicale, care se oferiseră să participe la acțiunea de vaccinare.

Medicii de familie spun că încă nu li s-au adus la cabinete toate echipamentele și materialele specifice necesare vaccinării anti – Covid. Din acest motiv, cabinetele vor lucra conform programului obișnuit, pentru acțiunile medicale curente – inclusiv pentru acțiuni de vaccinare, altele decât cele anti – Covid.

Pentru imunizarea anti – Covid, la cabinetele de medicină de familie ar urma să fie administrat vaccinul Janssen, produs în SUA. El se administrează într-o singură doză, deci nu este nevoie de rapel. Acest vaccin se poate oferi persoanelor de peste 18 ani.

Mihai Diac
Mihai Diac
Mihai Diac are o experiență ca jurnalist de peste 20 de ani, atât în presa scrisă cât și online. A început să lucreze în presă la ziarul Azi, în anul 1993, în perioada în care era încă student. Ulterior a lucrat la Adevărul, Gândul și Green Report. La “România liberă”, Mihai Diac lucrează din anul 2015. În paralel cu activitatea jurnalistică, Mihai Diac și-a completat și pregătirea de specialitate. El a absolvit, printre altele, Colegiul Național de Apărare și cursul de pregătire a jurnaliștilor pentru zone de război. Printre acțiunile sale de documentare jurnalistică s-au aflat cele de la bordul portavionului american Truman și al fregatei românești Regina Maria, precum și cele din Afganistan, Irak, Transnistria și Georgia.
Cele mai citite

O firmă românească a configurat infrastructura IT pentru centrul și sud-estul Europei

O firmă românească a configurat infrastructura IT pentru centrul și sud-estul Europei, în cadrul proiectului denumit ClusterPower. Compania românească este Arctic Stream, integrator de infrastructură...

Rectificarea bugetară, pe ordinea de zi a Guvernului

Guvernul urmează să aprobe în şedinţa de astăzi proiectele de ordonanţă privind rectificarea bugetului de stat şi a bugetului asigurărilor sociale de stat pe...

Bacalaureat de toamnă: proba la alegere a profilului

Candidaţii la cea de-a doua sesiune a examenului de Bacalaureat vor susţine astăzi proba la alegere a profilului şi specializării - probă scrisă, potrivit...
Ultima oră
Pe aceeași temă