14.3 C
București
duminică, 19 septembrie 2021

Iohannis: Nu ne putem permite o dublă epidemie – gripă și Covid

„Pandemia este de departe a se fi încheiat. Eliminarea treptată a multor restricţii şi reluarea unor activităţi concomitent cu apropierea sezonului rece, favorabil îndeosebi apariţiei virozelor respiratorii şi a gripei, creează un context sensibil. Toate acestea generează îngrijorare şi necesită atenţie sporită din partea tuturor, deopotrivă cetăţeni şi autorităţi. Sub nicio formă nu ne putem permite ca sistemul sanitar să fie nevoit să gestioneze de o dublă epidemie: de gripă şi de Covid 19”, a declarat, miercuri seară, de la Palatul Cotroceni, președintele Klaus Iohannis.

Șeful statului a cerut românilor să continue să respecte măsurile sanitare, care sunt utile nu doar împotriva coronavirusului ci și a altor probleme medicale.

„Să menţinem în perioada următoare o atitudine prudentă şi responsabilă. Să nu uităm că aceleaşi măsuri – masca, distanţarea, igiena mâinilor, care ne feresc de Covid 19, ne pot feri şi de virusul gripal, precum şi de alte viroze”, a explicat președintele Iohannis.

Mihai Diac
Experiență ca jurnalist de peste 20 de ani, atât în presa scrisă cât și online, dintre care, din anul 2015, la ziarul "România liberă".
Ultima oră
Pe aceeași temă