27.2 C
București
marți, 16 aprilie 2024
AcasăSănătateIoana Miihăilă anunț despre Spitalul Foișor. Ce decizie s-a luat

Ioana Miihăilă anunț despre Spitalul Foișor. Ce decizie s-a luat

 Ministrul a anunțat finalizarea, săptămâna viitoare, a unui ordin care permite DSP-urilor să reavizeze spitalele, în funcție de incidență și număr de paturi ocupate.

„Săptămâna aceasta am avut discuții atât cu managerii spitalelor din țară, cât și cu DSP-urile, și am convenit un prim draft de modificare a ordinului de ministru, așa încât să stabilim niște criterii și niște trepte clare care, raportat la incidența din județul respectiv și raportat la numărul de paturi de Terapie Intensivă ocupate, să ne dea liniile și timpii în care putem să reducem numărul de paturi Covid și să creștem numărul de paturi pentru pacienții non-Covid”, a declarat Ioana Mihăilă.

Ministrul Sănătății speră ca săptămâna viitoare să fie adoptat acest ordin, „așa încât DSP-urile să aibă baza legală să reavizeze spitalele pe noile condiții”.

Ioana Mihăilă a anunțat că Spitalul Foișor a revenit la statutul non-Covid.

„Foișorul a revenit la statutul non-Covid de săptămâna aceasta, a primit deja avizul DSP și pacientul care exista a fost menținut în izolator”, a mai spus Mihăilă.

Ministrul Sănătății a participat sâmbătă, în județul Giurgiu, la Maratonul Vaccinării din localitatea Vedea.

Cătălin Șerban
Cătălin Șerban
Cătălin Șerban scrie în presă din anul 2019, iar din februarie 2021 la România Liberă. A fost director de comunicare al Alianței Naționale pentru Restaurarea Monarhiei și președinte al acestei organizații. A primit din partea Casei Regale a României, în anul 2015, Medalia „Regele Mihai pentru Loialitate" pentru organizarea excelentă a Alianței Naționale pentru Restaurarea Monarhiei și pentru devotamentul cu care a promovat ideile și cauza monarhică.
Cele mai citite

Klaus Iohannis participă la reuniunea extraordinară a Consiliului European

Președintele României, Klaus Iohannis, va participa, în perioada 17-18 aprilie 2024, la reuniunea extraordinară a Consiliului European, care va avea loc la Bruxelles, Regatul...

Ucraina s-a retras brusc din acordul cu Rusia, mediat de Turcia, privind cerealele

Rusia şi Ucraina au negociat două luni cu ajutorul medierii Turciei restabilirea înţelegerii care a permis până în iulie anul trecut exportul cerealelor ucrainene...

FOTO. Loredana Groza, ca la 20 de ani. Vedeta a pozat în colanți

Loredana Groza, cunoscută pentru prezența sa în industria muzicală românească, a captat atenția publicului cu ultimele sale fotografii distribuite pe rețelele de socializare. Însă...
Ultima oră
Pe aceeași temă