13.7 C
București
vineri, 22 octombrie 2021

Un comisar european cere României să crească ritmul de vaccinare anti – Covid

Comisarul european pentru Sănătate şi Siguranţă Alimentară, Stella Kyriakides, a avertizat autoritățile din România că trebuie să crească ritmul de vaccinare anti – Covid a populației.

Stella Kyriakides a lansat acest mesaj cu prilejul unei vizite efectuate în România, pe parcursul căreia a fost însoțită de ministrul Sănătăţii, Ioana Mihăilă.

„Suntem conştienţi şi vedem eforturile pe care le faceţi, dar este neapărată nevoie să sporim rata de vaccinare în rândul cetăţenilor români. Nu trebuie să ne complacem în situaţia în care ne aflăm în prezent. Trebuie să facem mult mai multe eforturi în săptămânile care urmează. Varianta Delta a coronavirusului creează o situaţie fragilă şi periculoasă în acelaşi timp. Aşadar, îi îndemn pe români să ia decizia corectă de a se proteja pe ei înşişi şi pe cei din jurul lor şi să se vaccineze”, a explicat comisarul european Stella Kyriakides.

Ministrul Sănătăţii, Ioana Mihăilă, şi comisarul european pentru Sănătate şi Siguranţă Alimentară, Stella Kyriakides, au vizitat, vineri, la Petreşti (județul Dâmbovița), un centru mobil de vaccinare a populaţiei împotriva Covid.

Mihai Diac
Experiență ca jurnalist de peste 20 de ani, atât în presa scrisă cât și online, dintre care, din anul 2015, la ziarul "România liberă".
Ultima oră
Pe aceeași temă