19.7 C
București
vineri, 22 octombrie 2021

Investiţii în aparatură medicală la cel mai mare spital din Brăila

Ministrul Sănătății, Sorina Pintea, s-a aflat marţi în Brăila, acolo unde a vizitat maternitatea, a discutat cu medicii din spitalul județean și a participat la inaugurarea unui bloc ANL destinat tinerilor care lucrează în domeniul sanitar. Primele 7 familii au putut viziona apartamentele repartizate și au discutat cu ministrul Pintea și președintele Consiliului Județean Brăila, Iulian Chiriac.

„M-am intors la Brăila în august, așa cum am promis la vizita anterioară. Am vrut în mod special să mă întâlnesc cu medicii de aici. Am analizat împreună cu aceștia situația resursei umane din unitățile sanitare din județ deoarece avem specialități deficitare. Ministerul Sănătății a luat deja mai multe măsuri în acest sens printre care și dublarea locurilor pentru rezidenți în anul 2018, față de 2016. Am mai discutat despre programul de tromboliză și mă bucur că de la implementarea acestuia în luna martie au fost efectuate cu succes 24 de proceduri, iar pacienții sunt recuperați. Am mai vrut să verific modul în care au fost cheltuiți banii alocați de Ministerul Sănătății pentru investiții”, a declarat ministrul Sănătății.

Pintea a mai declarat că a discutat cu medicii brăileni despre situația aprovizionării cu medicamente a spitalului județean și derularea programelor de sănătate. La maternitatea din oraș, care a fost reabilitată în 2017 printr-un împrumut la Banca Mondială, ministrul a anunțat că, dupa finalizarea achiziției de incubatoare în jurul datei de 15 septembrie, Ministerul Sănătății va repartiza un număr de 15 incubatoare pentru Brăila.

Elena Marinescuhttp://elena-marinescu
Elena Marinescu, redactor Rl online
Ultima oră
Pe aceeași temă