20.7 C
București
luni, 20 septembrie 2021

În toate spitalele sunt locuri libere pentru Covid, susține ministrul Tătaru

„Noi în acest moment avem 1054 de paturi de terapie pentru Covid”, iar dintre acestea, „în toate spitalele” sunt locuri libere pentru pacienți cu coronavirus, a declarat, joi, la un post de televiziune, ministrul Sănătății, Nelu Tătaru.

Ministrul a susținut că aceste locuri libere sunt asigurate prin faptul că, prin decizia medicului curant, unii pacienți testați pozitiv rămân izolați acasă – deci nu mai e nevoie să fie internați în spital.

Dacă, eventual, un pacient cu Covid ajunge la un spital care nu-l poate primi, el este dirijat spre alt spital, a asigurat ministrul Sănătății. „Dacă nu mai are loc la ATI, îl transferăm într-un județ învecinat sau la distanță”, a explicat ministrul.

Nelu Tătaru a respins ideea că, din cauza numărului prea mare de infectări, medicii ar fi obligați să decidă pe cine primesc să fie internat în spital și pe cine nu primesc.

Mihai Diac
Experiență ca jurnalist de peste 20 de ani, atât în presa scrisă cât și online, dintre care, din anul 2015, la ziarul "România liberă".
Ultima oră
Pe aceeași temă