11.3 C
București
marți, 26 octombrie 2021

Fonduri suplimentare de 45 de milioane de lei pentru tratarea pacienților cu Covid

Guvernul a aprobat suplimentarea bugetului Ministerului Sănătății pe anul 2020 cu peste 45 de milioane de lei, banii urmând a servi la tratarea pacienților infectați cu noul coronavirus.

Suma alocată, în valoare de 45.405.000 de lei, provine din Fondul de rezervă bugetară la dispoziţia Guvernului pe anul 2020.

„Din aceste fonduri vor fi achiziţionate, de către Ministerul Sănătăţii, medicamente şi materiale sanitare care asigură prevenţia şi tratarea afecţiunilor asociate COVID-19 pentru pacienţii internaţi în unităţile sanitare din România. Va fi achiziţionat şi medicamentul Remdesivir necesar pentru tratamentul pacienţilor critici care necesită oxigen suplimentar, singurul medicament autorizat la acest moment la nivel european pentru tratamentul specific al infecţiei cu SARS-CoV-2, în baza contractelor subsecvente încheiate de Ministerul Sănătăţii şi producător, ca urmare a achiziţiei centralizate realizate de Comisia Europeană, pentru statele membre UE şi producător”, precizează un comunicat transmis, joi, de Ministerul Sănătății.

Mihai Diac
Experiență ca jurnalist de peste 20 de ani, atât în presa scrisă cât și online, dintre care, din anul 2015, la ziarul "România liberă".
Ultima oră
Pe aceeași temă