11.3 C
București
marți, 26 octombrie 2021

Este nevoie de concentrare maximă pentru gestionarea pandemiei, avertizează președintele Iohannis

Președintele Klaus Iohannis a declarat, marți, că în acest moment „este nevoie de concentrare maximă pe gestionarea pandemiei”.

Șeful statului a recunoscut că „secţiile de Terapie Intensivă sunt sub o mare presiune, spitalele în general” și a precizat că „chiar dacă am avut alegeri, chiar dacă atenţia s-a mutat pentru puţine zile pe altceva, pandemia nu a dispărut şi chiar dacă avem în continuare un număr relativ limitat de infectări noi, putem să observăm cu uşurinţă că, de exemplu, astăzi, din păcate, am avut peste 200 de decese”.

Președintele Iohannis a asigurat populația că „suntem hotărâţi ca toate aceste chestiuni să fie gestionate în continuare bine, până când se va forma un nou guvern şi va prelua şi va duce mai departe această gestiune”.

Există totuși și elemente încurajatoare. „Sunt câteva veşti bune în această zonă. Bunăoară, sunt aproximativ 300 de ventilatoare care se livrează în următoarele zile şi prin asta se va extinde capacitatea secţiilor de terapie intensivă. În mai puţin de o săptămână va veni prima tranşă din trei milioane de teste rapide, care sunt deja comandate, şi pentru a veni în sprijinul pacienţilor cu forme mai grave, sunt deja în curs de instalare aproximativ 500 de concentratoare de oxigen. Se lucrează, se lucrează rapid pentru a extinde capacitatea spitalelor, pentru a putea primi bolnavii”, a explicat președintele Iohannis.

Mihai Diac
Experiență ca jurnalist de peste 20 de ani, atât în presa scrisă cât și online, dintre care, din anul 2015, la ziarul "România liberă".
Ultima oră
Pe aceeași temă