16.3 C
București
joi, 23 septembrie 2021

Coronavirusul din Italia lovește România

UPDATE: Autoritățile medicale din România au anunțat, pe parcursul zilei de vineri, 28 februarie 2020, că, după repetarea analizelor, s-a constatat că acest tânăr din județul Gorj NU are coronavirus.

————————————————

Pacientul român este un bărbat care locuiește într-o comună din judeţul Gorj și care s-a contaminat după ce a intrat în legătură cu un cetăţean italian care a vizitat România în perioada 18-22 februarie 2020.

Italianul de 71 de ani, cu domiciliul în localitatea Cattolica, provincia Rimini, este căsătorit cu o româncă și venise în Gorj în vizită la rudele soției precum și pentru a rezolva unele chestiuni de afaceri. Italianul se simțea rău chiar mai înainte de a veni în România, dar diagnosticul că ar fi infectat cu Covid-19 i s-a pus abia după ce s-a întors din România în Italia.

„Suntem, din păcate, în măsură să vă anunţăm că, în urma testării făcute persoanelor din judeţul Gorj care au intrat în legătură cu cetăţeanul italian din Rimini, avem primul caz confirmat de infectare cu Covid -19 pe teritoriul României. Bărbatul este dintr-o localitate din judeţul Gorj. Imediat după ce va ajunge la Bucureşti, va intra pe schema de tratament şi sperăm într-o evoluţie pozitivă. Starea bărbatului este bună, nu manifestă simptome şi nu trebuie să ne alarmăm. Este vorba despre o persoană total asimptomatică. Avem în lucru încă 33 de teste din acea zonă, şi vom comunica rezultatele imediat ce va fi posibil”, a declarat ministrul Victor Costache, într-o conferinţă de presă susţinută la sediul Ministerului Afacerilor Interne.

„Din câte ştim, această persoană a fost în contact direct cu italianul, a fost la vânătoare şi de două zile este ţinut la domiciliu. La Matei Balş, se va repeta testarea în zilele următoare şi vom repeta testarea la cele şapte persoane care au stat în casă cu bolnavul. Este transportat în condiţii de maximă siguranţă şi va fi spitalizat în unitatea cea mai sigură de pe teritoriul României”, a declarat Victor Costache.

Persoanele care sunt testate în continuare în județul Gorj sunt membri de familie ai italianului și vecini ai lor.

Atât românul infectat cu coronavirus, cât și italianul de la care a luat virusul se simt bine. După ce s-a confirmat contaminarea cetățeanului italian, autoritățile locale din provincia Rimini l-au internat în spital și au dispus închiderea restaurantului “La Romagnola”, la care lucrează acesta, pentru a preveni răspândirea virusului.

Mihai Diac
Experiență ca jurnalist de peste 20 de ani, atât în presa scrisă cât și online, dintre care, din anul 2015, la ziarul "România liberă".
Ultima oră
Pe aceeași temă