23 C
București
joi, 18 august 2022
AcasăȘtirile zileiInternaționalCea mai mare fabrică de ciocolată din lume din Belgia oprește producția...

Cea mai mare fabrică de ciocolată din lume din Belgia oprește producția – S-a descoperit salmonella

O mare fabrică de ciocolată belgiană a oprit producția după ce a detectat salmonella într-un lot de ciocolată.

Compania Barry Callebaut a declarat joi că fabrica sa din Wieze – despre care spune că este cea mai mare fabrică de ciocolată din lume – a oprit toate liniile de producție ca măsură de precauție, în timp ce contaminarea este investigată.

Barry Callebaut produce ciocolată pentru mai multe mărci vândute în întreaga lume.

Salmonella a fost depistată luni, iar toate produsele de ciocolată fabricate la fabrică au fost retrase de la vânzare și suspendate în fabrică până la finalizarea anchetei, a precizat compania.

Aceasta a identificat lecitina, un emulgator utilizat în mod obișnuit la fabricarea ciocolatei, ca fiind sursa contaminării.

Compania a precizat că a informat autoritățile belgiene pentru siguranța alimentară și contactează clienții care ar putea avea în posesie produse contaminate.

Nu este clar dacă vreun consumator a raportat că s-a îmbolnăvit din cauza ciocolatei.

La începutul acestui an, cel puțin 200 de cazuri raportate de salmonella au fost legate de ouăle de Paște din ciocolată produse într-o altă fabrică belgiană operată de compania italiană Ferrero.

Urmărește România Liberă pe TwitterFacebook și Google News!

Stancu Alexandru
Stancu Alexandru
2017 este anul debutului meu în presă. Am trecut pe la ProTv și Aleph News, iar din vara lui 2021 am devenit editor web la România Liberă.
Cele mai citite

LIVE UPDATE Rusia – Ucraina, ziua 176: Zelenski le cere din nou rușilor să părăsească Zaporojie

Preşedintele Ucrainei, Volodimir Zelenski, afirmă că este nevoie de transparenţă totală pentru a gestiona situaţia de la centrala nucleară de la Zaporojie, lucrându-se cu...
Ultima oră
Pe aceeași temă