15.3 C
București
vineri, 19 aprilie 2024
AcasăSănătateCare sunt cele mai sănătoase alimente pentru creier

Care sunt cele mai sănătoase alimente pentru creier

Fructele intens colorate, precum zmeura, murele, căpșunile sau prunele, conțin un antioxidant foarte important, numit luteină,îmbunătățește vederea, precum și aptitudinea de a reține și folosi informații.

Varza kale, salata, broccoli sunt doar câteva dintre legumele verzi bogate în luteină. În plus conțin un alt nutrient foarte important, și anume zeaxantina, care ajută memoria.

Piperul, una alt element important care ”contribuie la prevenirea apariției plăcilor care conduc la dezvoltarea demenței și este eficient chiar și în tratarea depresiei”, consideră dr. Mike Bow, expert în sănătatea neuronală.

Nucile, migdalele, nucile caju, semințele de chia și fisticul conțin o cantitate mare de acizi grași Omega-3 care au un rol foarte important în păstrarea funcției cognitive și în încetinirea îmbătrânirii creierului. Din cauza faptului că organismul nu produce în mod natural Omega-3, este important ca acesta să facă parte din dieta zilnică a fiecăruia dintre noi. 

Peștele, care conține un tip de acid Omega-3, având rolul de a îmbunătăți felul în care accesăm și folosim informațiile stocate în creier. Corpul omenesc extrage mai greu acest compus din nuci dar îl metabolizează ușor din carnea de pește și fructe de mare.

Este normal să avem grijă de sănătatea creierului la fel cum avem și de restul organismului, conținutul este mult mai important decât coperta.

Cele mai citite

Charalambous, cu o zi înaintea derby-ului FCSB – Rapid: „Jucătorii sunt înfometaţi să câştige acest titlu de campioni”

Antrenorul echipei FCSB, Elias Charalambous, a declarat că jucătorii săi sunt înfometaţi să câştige titlul de campioni în acest sezon şi că o victorie...

Trei avioane F-16 cumpărate din Norvegia au ajuns în România

Trei aeronave F-16 Fighting Falcon achiziţionate de România de la Regatul Norvegiei au aterizat, astăzi, la Baza 71 Aeriană "General Emanoil Ionescu" de la...

PAOK-ul lui Răzvan Lucescu, eliminată din Conference League! Echipele calificate în semifinalele competiției

PAOK Salonic, echipă antrenată de românul Răzvan Lucescu, a ratat calificarea în semifinalele Conference League, după ce a fost învinsă de pe teren propriu...
Ultima oră
Pe aceeași temă