17.5 C
București
luni, 20 septembrie 2021

Bilanț. 433 de persoane infectate, trei decedate. Primele cazuri mortale în România

UPDATE 21,30: Duminică seară, în jurul orei 21, s-a anunțat cel de-al treilea deces, pe teritoriul României, al unui persoane care fusese depistată pozitiv la noul coronavirus.

—————————————-

Doi cetățeni infectați cu COVID-19 au murit, duminică, 22 martie, pe teritoriul României, acestea fiind primele cazuri de deces, pe teritoriul național, în urma acestui nou virus.

Primul deces a fost confirmat, în cursul dimineții, la spitalul din Craiova. Este vorba de un bărbat de 67 de ani, venit din Franța, care fusese confirmat, la data de 18 martie, cu coronavirus la spitalul din Filiași și transferat, în aceeași zi, la spitalul din Craiova.

Potrivit unor surse medicale, “pacientul avea afecțiuni preexistente foarte grave, patologie neoplazică în stadiu terminal” – cu alte cuvinte cancer, acesta fiind fondul pe care s-a produs decesul.

Al doilea deces al unui pacient cu coronavirus a fost anunțat ieri la ora 13. Este vorba de un bărbat de 74 de ani, care era internat la Spitalul Clinic de Boli Infecţioase “Victor Babeş” din București. Pacientul fusese transferat aici de la Spitalul Universitar de Urgenţă Bucureşti, în condițiile în care el avea o boală cronică pentru care îi era necesar un program de dializă.

433 de cazuri de pacienți cu coronavirus erau confirmați oficial, ieri după-amiază, pe teritoriul României. Dintre acești pacienți, 14 sunt internați în secții de Anestezie – Terapie Intensivă (ATI) ale unor spitale.

Mihai Diac
Experiență ca jurnalist de peste 20 de ani, atât în presa scrisă cât și online, dintre care, din anul 2015, la ziarul "România liberă".
Ultima oră
Pe aceeași temă