17.2 C
București
sâmbătă, 21 mai 2022
AcasăȘtirile zileiSănătateAvertismentul dur al OMS legat de varianta Omicron: ,,Nu vă înșelați!"

Avertismentul dur al OMS legat de varianta Omicron: ,,Nu vă înșelați!”

Șeful Organizației Mondiale a Sănătății (OMS) a avertizat liderii mondiali că pandemia de coronavirus „nu s-a încheiat nici pe departe”.

Declarațiile făcute după cazuri record de infectare

Medicul Tedros Adhanom Ghebreyesus a avertizat că noua variantă dominantă Omicron nu este mai blândă și nici mai puțin amenințătoare, notează BBC.

Declarațiile sale vin în contextul în care mai multe țări europene au raportat un număr record de cazuri noi.

Franța a raportat marți aproape jumătate de milion de noi cazuri zilnice.

Pentru prima dată de la începutul pandemiei, miercuri au fost înregistrate peste 100.000 de noi infecții în Germania în 24 de ore.

În timpul unei conferințe de presă la sediul OMS din Geneva, Tedros a declarat jurnaliștilor că varianta Omicron a dus la 18 milioane de noi infecții în întreaga lume în ultima săptămână.

În timp ce varianta se poate dovedi a fi mai puțin severă, este posibil să fie doar înșelătoare.

„Nu vă înșelați, Omicron provoacă spitalizări și decese, chiar și cazurile mai puțin severe inundă spitalele.”, a spus șeful OMS.

Șeful OMS îndeamnă la vaccinare

„Rămân în mod deosebit îngrijorat de multe țări care au rate scăzute de vaccinare, deoarece oamenii sunt de multe ori mai expuși riscului de îmbolnăvire gravă și de deces dacă nu sunt vaccinați”, a adăugat el.

Cristina Corpaci
În presă din 2004. Am trecut pe rând de la reporter TVR, la presa online: Rol.ro, Realitatea.net, mediafax.ro. Aleph TV, B1 TV și din iulie 2021 m-am alăturat echipei România Liberă, unde sunt editor și editorialist economic.
Cele mai citite
Ultima oră
Pe aceeași temă