10.3 C
București
joi, 23 septembrie 2021

Arafat face precizări legat de trei decese din cadrul operațiunii Foișor

„Faptul că trei pacienți au decedat în timpul transferului către spitalul Foișor nu este adevărat. Într-adevăr și din păcate au decedat trei pacienți. Unul înainte de a fi preluat de ambulanța SMURD de la Spitalul Universitar, fiind în stare critică. Alte două paciente, de 60 de ani și de 83 de ani, au decedat la Spitalul Foișor după ce au fost internate la Terapie Intensivă. Prima a fost internată în 10.04, la 19.27 și decedată în 11.04, la 7.52, iar a doua pacientă a fost internată în 11.04, la ora 00.52, și a fost declarată decedată în 11.04, la 17.32”, spune într-un clip postat pe Facebook Raed Arafat.

Șeful DSU face aceste precizări în contextul în care Vasile Barbu, președintele Asociației Naționale pentru Protecția Pacienților, a declarat pentru gandul.ro că trei dintre pacienții cu COVID-19, transferați la Spitalul Clinic Foișor, au decedat.

„Avem de-a face cu o boală perfidă, o boală care se agravează rapid, cu o boală unde pacienții aflați în critică pot ajunge în stop cardiac rapid. Sunt lucruri pe care nu putem să le controlăm. Încercăm să salvăm cât mai multe vieți, dar faptul că a intrat în stop cardiac înainte de a fi preluată și că două paciente au decedat la ore după ce au fost internate la ATI nu poate fi imputat acțiunii de transfer al pacienților sau acțiunii de a prelua secțiunea ATI pentru a trata pacienții COVID. Era nevoie de lărgirea capacității ATI. Din păcate secțiile ATI apar și decese din cauza acestei boli”, adaugă Arafat.

Ultima oră
Pe aceeași temă