20.1 C
București
sâmbătă, 18 septembrie 2021

Aproape un milion de doze de vaccin Pfizer sosesc în România. Cine va beneficia de ele

Peste 960.000 de doze de vaccin anti – Covid sosesc în România în zilele de luni și marți, a anunțat, duminică, 13 iunie 2021, Comitetul Naţional de Coordonare a Activităţilor privind Vaccinarea împotriva Covid (CNCAV).

Aceste doze sunt produse de companiile Pfizer și BioNTech.

„România primeşte 964.080 doze de vaccin de la Pfizer BioNTech. Dozele vor fi livrate ţării noastre în două tranşe, astfel că o parte vor ajunge luni pe aeroportul din Otopeni, iar marţi pe aeroportul din Cluj-Napoca. Transportul către centrele de stocare este asigurat de firma producătoare, inclusiv pe cale terestră. Vaccinurile sunt transportate în condiţii optime de siguranţă, în containere speciale, cu gheaţă carbonică şi folie etanşă”, a precizat comunicatul difuzat de CNCAV.

Din aceste transporturi, cele mai multe doze, adică peste 600.000, vor fi repartizate la Centrul Naţional de Stocare Bucureşti. De asemenea vor mai fi trimise vaccinuri către centrele regionale de depozitare din Braşov, Cluj, Craiova, Constanţa și Iaşi.

Mihai Diac
Experiență ca jurnalist de peste 20 de ani, atât în presa scrisă cât și online, dintre care, din anul 2015, la ziarul "România liberă".
Ultima oră
Pe aceeași temă