8.6 C
București
luni, 18 octombrie 2021

Anchetă penală extinsă în cazul masacrului de la Spitalul din Săpoca

Totodată, oamenii legii au mai decis declanşarea urmării penale in rem sub aspectul infracţiunii de neglijenţă în serviciu şi ucidere din culpă, fapte în legătură cu activitatea desfăşurată de către angajaţii unităţii spitaliceşti.

După cum a anunţat purtătorul de cuvânt al Parchetului, procurorul Cătălin Radu, pe lângă infracţiunea de omor calificat, bărbatul este cercetat şi pentru tentativă la infracţiunea de omor calificat şi pentru distrugere.

Atacatorul a fost audiat şi se află la Spitalul din Săpoca în vederea efectuării unei expertize neuropsihiatrice. Potrivit Agerpres, autorul masacrului se află în prezent sub tratament şi sub pază, fiind singur într-o cameră izolată şi securizată.

În noaptea de sâmbătă spre duminică, la Spitalul de Psihiatrie Săpoca, bărbatul de 38 de ani a atacat mai mulţi pacienţi cu un stativ de perfuzii. În urma atacului, cinci persoane au fost ucise, iar alţi opt pacienţi au fost răniţi, cinci dintre aceştia aflându-se internaţi în mai multe spitale din Bucureşti.

 

Doi dintre răniţi, în stare gravă

Ministerul Sănătăţii a transmis marţi că două victime ale atacului de la Spitalul de Psihiatrie Săpoca, dintre cele aduse în unităţi medicale din Bucureşti, se află în stare gravă. Bărbatul transferat la Spitalul „Sfântul Pantelimon” şi care a fost operat este în stare gravă, intubat în comă profundă. Femeia internată în această unitate medicală este „fără probleme”, sub supraveghere.

Totodată, una dintre pacientele transportate la Spital Universitar, care a fost şi ea operată, este în stare gravă, intubată, ventilată mecanic şi instabilă hemodinamic şi are „prognostic prost”. Cealaltă pacientă este „mai bine” şi va fi transferată din ATI în Secţia neurochirurgie.

Pacienţii de la Spital Bagdasar Arseni sunt în stare „staţionară”, sub observaţie medicală. Pacientul de la Spitalul Floreasca are „evoluţie favorabilă”. Coma „s-a superficializat”, iar miercuri va face un control la computerul tomograf pentru a se vedea şi intracerebral cum a evoluat leziunea. „Leziunile de masiv facial vor fi operate după un interval, după ce se îmbunătăţeşte starea”, se arată în informarea Ministerului Sănătăţii.

Elena Marinescuhttp://elena-marinescu
Elena Marinescu, redactor Rl online
Ultima oră
Pe aceeași temă