24.5 C
București
sâmbătă, 1 octombrie 2022
AcasăInternaționalCriza din UcrainaRușii au aglomerat podul ce leagă Crimeea de Rusia după mai multe...

Rușii au aglomerat podul ce leagă Crimeea de Rusia după mai multe explozii din peninsulă

Rușii s-au grăbit să fugă și au aglomerat podul ce leagă Crimeea de Rusia după mai multe explozii din peninsulă ce nu au fost încă oficial revendicate.

În urma multiplelor explozii de marți de la depozitul de muniții din Dzhankoi s-au format cozi lungi în fața gărilor din Crimeea, rușii încercând să părăsească peninsula, arată o serie de imagini publicate pe rețelele de socializare, potrivit The Telegraph.


Cea mai mare aglomerație s-a înregistrat la gara din Simferopol.

Între timp, autoritățile instalate în Rusia la conducerea Crimeei au anunțat că circulația trenurilor a fost întreruptă, deoarece liniile de cale ferată au fost avariate din cauza atacurilor efectuate asupra teritoriului peninsulei, pe care le-au denunțat ca fiind „acte de sabotaj”, potrivit libertatea.ro.

Rușii au dat năvală pe podul din Crimeea ce duce către Rusia după ce mai multe explozii au semănat frica printre ei

De asemenea, presa rusă de stat a relatat că un număr record de mașini a traversat podul care leagă Crimeea de Rusia – ceea ce sugerează că un număr important de ruși care s-au stabilit în regiune după anexarea din 2014 fug acum, scriu The Guardian și Sky News.

38.297 de mașini au traversat marți podul din Crimeea, a transmis agenția rusă de știri TASS, citând departamentul local de management rutier.
Podul a fost deschis în 2018, la patru ani după ce Rusia a anexat Peninsula Crimeea.
Fuga în masă a oamenilor din Crimeea vine după ce un depozit de muniție a explodat în apropierea orașului Dzhankoi din Crimeea, în această dimineață. Oficial, Ucraina nu a revendicat atacul, dar a lăsat să se înțeleagă că trupele sale s-ar afla în spatele operațiunii.

Urmărește România Liberă pe  Twitter, Facebook și Google News!


Cătălin Șerban
Cătălin Șerban
Cătălin Șerban scrie în presă din anul 2019, iar din februarie 2021 la România Liberă. A fost director de comunicare al Alianței Naționale pentru Restaurarea Monarhiei și președinte al acestei organizații. A primit din partea Casei Regale a României, în anul 2015, Medalia „Regele Mihai pentru Loialitate" pentru organizarea excelentă a Alianței Naționale pentru Restaurarea Monarhiei și pentru devotamentul cu care a promovat ideile și cauza monarhică.
Cele mai citite

1 Octombrie, ziua internațională a cafelei

Prima zi din octombrie marchează Ziua Internațională a Cafelei - o sărbătoare creată de Organizația Internațională a Cafelei în 2014 pentru a sărbători iubitorii...

Grecia și Bulgaria au început exploatarea comercială a unei conducte de gaz mult amânate

Grecia și Bulgaria au început exploatarea comercială a unei conducte de gaz mult amânate, care va contribui la reducerea dependenței Europei de sud-est de...
00:01:11

VIDEO: UE nu va recunoaște niciodată anexările Rusiei din Ucraina

Președintele Consiliului European, Charles Michel, a condamnat vineri (30 septembrie), într-un mesaj video, anexarea de către Rusia a patru regiuni din Ucraina, afirmând că...
Ultima oră
Pe aceeași temă