29.5 C
București
miercuri, 24 iulie 2024
AcasăInternaționalCriza din UcrainaRusia - Ucraina, ziua 835: Kremlinul spune că Franța e pregătită să...

Rusia – Ucraina, ziua 835: Kremlinul spune că Franța e pregătită să intre în conflict

Declaraţiile de ieri ale preşedintelui francez Emmanuel Macron privind un sprijin militar sporit pentru Ucraina arată că Franţa este „pregătită să participe direct la conflict”, a afirmat vineri purtătorul de cuvânt al Kremlinului, Dmitri Peskov.

„Să spunem că dl Macron dă dovadă de un sprijin absolut pentru regimul ucrainean şi declară că Republica franceză este gata să participe direct la conflictul militar”, a declarat Peskov agenţiilor de presă ruse.

Acesta a calificat declaraţiile preşedintelui francez ca fiind „extrem de provocatoare, de natură să crească tensiunile pe continent şi fără să aducă nimic pozitiv”.

Emmanuel Macron a anunţat între altele miercuri seara o „nouă cooperare” cu Kievul, căruia îi va furniza avioane Mirage 2000-5, piloţii ucraineni urmând să vină pentru formare în Franţa începând din vară cu obiectivul de a fi pregătiţi înainte de finalul acestui an.

El a indicat de asemenea că Franţa propune formarea a 4500 de soldaţi ucraineni pe teritoriul său, dezminţind totodată că aceste măsuri sunt un „factor de escaladă”.

„A instrui pe cineva în vest, care este o zonă liberă în Ucraina, nu este agresiv”, a explicat Macron.

Citește și:

A 834-A ZI DE RĂZBOI

Urmărește România Liberă pe  XFacebook și Google News!

Laurențiu Mușoiu
Laurențiu Mușoiu
Laurențiu Mihail Mușoiu lucrează în presa centrală din anul 2008. Din anul 2018 lucrează la “România liberă”. A absolvit Facultatea de Jurnalism și Științele Comunicării din cadrul Universității din București. Deține un master în Cercetare în Științele Comunicării. Este, de asemenea, profesor pentru învățământul primar și preșcolar.
Cele mai citite
Ultima oră
Pe aceeași temă