19.9 C
București
miercuri, 24 aprilie 2024
AcasăȘtirile zileiRusia nu lasă Balcanii în pace. Ce scandal a izbucnit la vecinii...

Rusia nu lasă Balcanii în pace. Ce scandal a izbucnit la vecinii bulgari

Un fost oficial din cadrul serviciilor bulgare de informaţii militare este acuzat că a recrutat mai multe persoane care aveau acces la informaţii secrete ale Bulgariei, Alianţei Nord-Atlantice şi Uniunii Europene.

Informaţiile au fost transmise unui oficial din cadrul Ambasadei Rusiei de la Sofia, a declarat Siika Mileva, purtătorul de cuvânt al Parchetului General din Bulgaria.

“Putem concluziona că acest grup infracţional a generat ameninţări grave pentru siguranţa naţională prin colectarea şi transmiterea către un stat străin a unor informaţii secrete despre Bulgaria, NATO şi Uniunea Europeană”, a explicat Siika Mileva, conform agenţiei Reuters.

Ambasada Rusiei din Bulgaria a anunţat că aşteaptă o decizie a instanţei în acest caz şi apoi va formula o poziţie oficială.

Cătălin Șerban
Cătălin Șerban
Cătălin Șerban scrie în presă din anul 2019, iar din februarie 2021 la România Liberă. A fost director de comunicare al Alianței Naționale pentru Restaurarea Monarhiei și președinte al acestei organizații. A primit din partea Casei Regale a României, în anul 2015, Medalia „Regele Mihai pentru Loialitate" pentru organizarea excelentă a Alianței Naționale pentru Restaurarea Monarhiei și pentru devotamentul cu care a promovat ideile și cauza monarhică.
Cele mai citite

Ce priorități va avea Firea ca primar general: școli, transport, termoficare și spitale

Gabriela Firea, cea care este, din nou, candidatul PSD la funcția de primar general al Capitalei, a transmis un mesaj în care anunță ce...

3 criterii esențiale pentru alegerea unui scaun de masă pentru bebeluși

Alegerea unui scaun de masă pentru bebeluși este o decizie importantă pentru orice părinte, influențând direct siguranța, confortul și buna dezvoltare a copilului în...

Bătălia pentru Sectorul 1: imperativa coaliție anti-Clotilde

Se ascute lupta, odată cu nominalizarea lui Sebastian Burduja și a Gabrielei Firea, candidați separați ai coaliției PSD-PNL, pentru funcția de primar general al...
Ultima oră
Pe aceeași temă