15.2 C
București
sâmbătă, 23 octombrie 2021

Românii au din nou voie să intre în Lituania dar stau 14 zile în izolare

Lituania a relaxat măsurile restrictive aplicate țărilor cu număr mare de noi îmbolnăviri cu Covid-19 iar România, aflată pe lista statelor cu o rată de infectare mai mare de 25 cazuri la suta de mii de locuitori, a primit undă verde pentru intrarea în țara baltică.

„Persoanele care sosesc în Republica Lituania provenind din această categorie de state (n.red. inclusiv România) trebuie să prezinte un test negativ pentru infecția cu COVID-19, efectuat în statul de plecare cu maximum 72 de ore înainte de sosirea în Republica Lituania și să se autoizoleze pentru o perioadă de 14 zile.”, a anunțat Ministerul Afacerilor Externe Român.

Anterior acestei decizii, persoanele provenind din această categorie de state în care era inclusă și România nu puteau intra în Republica Lituania. În plus, toate persoanele care intră în Lituania pe cale aeriană ori maritimă trebuie să se înregistreze la Centrul Național de Sănătate Publică înainte de intrarea în țară, în vreme ce persoanele care ajung în Lituania pe cale rutieră ori feroviară au termen 12 ore de la sosire să se înregistreze.

Ultima oră
Pe aceeași temă