3.1 C
București
miercuri, 8 decembrie 2021
AcasăȘtirile zileiRomânia va avea propria aplicație mobilă pentru monitorizarea persoanelor afectate de Covid-19

România va avea propria aplicație mobilă pentru monitorizarea persoanelor afectate de Covid-19

Premierul Ludovic Orban a anunţat că se lucrează, împreună cu STS, la o aplicaţie care să permită monitorizarea persoanelor aflate în izolare la domiciliu sau în carantină din cauza coronavirusului, pentru a se stabili dacă respectă măsurile impuse sau nu. „Acuma, hai să fim cinstiţi, foarte mulţi dintre cei care s-au întors trebuie să fie verificaţi dacă respectă izolarea”, a spus Orban.

„Împreună cu STS punem la punct o aplicaţie care să ne permită monitorizarea mişcărilor persoanelor aflate în izolare la domiciliu şi în carantină, astfel încât să putem şti, instalând aplicaţia, dacă se deplasează în afara domiciliului sau nu”, a afirmat Ludovic Orban, marţi seară, într-o conferinţă de presă.

El a menţionat că s-a luat măsura ca persoanele care încalcă izolarea la domiciliu automat să intre în carantină instituţionalizată, iar cele care încalcă normele de carantină instituţionalizată să mai primească 14 zile de carantină.

„Evident că un astfel de soft care deja am văzut că există în alte ţări şi pe care încercăm să-l realizăm, funcţionarea unui astfel de soft va uşura foarte mult misiunea autorităţilor locale, Poliţiei, Jandarmeriei, Direcţiilor de Sănătate Publică, ne va uşura foarte mult supravegherea respectării izolării la domiciliu. Acuma, hai să fim cinstiţi, foarte mulţi dintre cei care s-au întors trebuie să fie verificaţi dacă respectă izolarea, pentru că unii dintre ei, după cum s-a văzut şi la televizor şi după ceea ce a identificat Poliţia şi Jandarmeria, nu au respectat izolarea la domiciliu”, a spus premierul.

Cele mai citite

Un bărbat din Arad, amendă pentru injurii aduse pe Facebook

Un bărbat din Arad a primit o amendă marți de 1.000 de lei de la jandarmi pentru injurii aduse pe rețeaua de socializare Facebook,...

Ziua Constituției nepromulgate: circul și falsul Republicii

A fost circ la ședința solemnă a Camerei Deputaților și Senatului, de Ziua Constituției, ținută cu ocazia aniversării a 30 de ani de la...
Ultima oră
Pe aceeași temă