România este recunoscută ca una dintre țările cu cel mai scăzut nivel al criminalității, oferind o siguranță mai mare decât multe alte state vest-europene.
România se numără printre statele cu cel mai scăzut nivel al criminalităţii
Conform unui raport al Ministerului de Interne, țara noastră se află pe o poziție favorabilă în privința siguranței, fiind considerată o destinație sigură pentru cetățeni și turiști, conform datelor furnizate de Departamentul de Stat al SUA și Comisia Europeană.
În „Raportul pentru cetățenii americani care călătoresc în afacerea granițelor”, România este menționată ca având un risc scăzut sau foarte scăzut de infracțiuni.
În ultimii ani, România a înregistrat un număr semnificativ mai mic de infracțiuni comparativ cu media europeană și internațională, fiind un exemplu pozitiv în combaterea criminalității. Printre infracțiunile care au scăzut considerabil se numără tâlhăriile, furturile și alte acte de violență.
CITEȘTE ȘI – Poliția Română avertizează: Atenție la metoda de înșelăciune „Trading Scam”
Ministerul de Interne a prezentat o serie de indicatori care subliniază siguranța în România, printre care un nivel scăzut de criminalitate generală, un risc scăzut de furturi din locuințe și autoturisme, dar și de atacuri violente. În plus, atacurile motivate de origine etnică, religie sau gen sunt extrem de rare.
Eforturile de menținere a siguranței publice au fost sprijinite de angajații Ministerului Afacerilor Interne (MAI) – polițiști, jandarmi, polițiști de frontieră și pompieri – care acționează zilnic cu profesionalism. Aceste realizări se datorează și colaborării strânse dintre MAI și alte instituții guvernamentale implicate în ordine publică și securitate națională, dar și parteneriatelor internaționale, în special cu statele Uniunii Europene și Statele Unite.
Ministerul Afacerilor Interne își asumă continuarea eforturilor pentru creșterea siguranței cetățenilor și pentru menținerea României printre cele mai sigure țări din lume. Conducerea MAI mulțumește angajaților instituției pentru dedicare și cetățenilor pentru sprijinul acordat în menținerea ordinii publice. Siguranța este considerată un efort comun, iar parteneriatul cu cetățenii joacă un rol esențial în consolidarea unui mediu sigur și stabil pentru toți.
Urmărește România Liberă pe X, Facebook și Google News!