22.4 C
București
luni, 20 septembrie 2021

România participă la misiunea de menţinere a păcii din Mali

,,O comisie din cadrul Departamentului pentru Operaţii de Menţinere a Păcii a Organizaţiei Naţiunilor Unite a evaluat, în perioada 15 – 20 iulie, Detaşamentul de patru elicoptere dislocabil ‘Carpathian Pumas’, din Baza 57 Aeriană Mihail Kogălniceanu, în vederea participării la Misiunea Multidimensională Integrată ONU de Stabilizare în Republica Mali (MINUSMA)”, informează un comunicat al Ministerului Apărării Naţionale (MApN).

Concluziile evaluării certifică faptul că detaşamentul îndeplineşte standardele Organizaţiei Naţiunilor Unite pentru participarea la misiune.

„Obiectivele urmărite de comisie au constat în evaluarea personalului, tehnicii şi materialelor, în vederea stabilirii capacităţii operaţionale a Detaşamentului pentru îndeplinirea angajamentului asumat prin documentele încheiate între România şi ONU”, se arată în comunicat.

Detaşamentul român participant la misiunea care va începe la mijlocul lunii octombrie va fi compus din aproximativ 120 de persoane (piloţi, personal tehnic şi medical) şi patru elicoptere IAR-330 Puma L-SAR.

România va sprijini ONU în asistarea Guvernului Republicii Mali pentru continuarea punerii în aplicare a Acordului de Pace, protecţia civililor şi împiedicarea reîntoarcerii în zonele populate a elementelor armate ostile Acordului de Pace.

Detaşamentul românesc va efectua misiuni de evacuare medicală MEDEVAC/CASEVAC, căutare-salvare, transport trupe şi materiale, misiuni de transport pasageri, patrulare aeriană şi misiuni de observare.

Ultima oră
Pe aceeași temă