26.7 C
București
sâmbătă, 20 iulie 2024
AcasăSportFotbalRomânia - Bulgaria. Ce reguli trebuie să respecte spectatorii care vor asista...

România – Bulgaria. Ce reguli trebuie să respecte spectatorii care vor asista la amicalul din această seară

În aceste zile, echipa națională de fotbal a României dispută ultimele meciuri de pregătire înainte de participarea la EURO 2024. Tricolorii întâlnesc astăzi Bulgaria și vineri Liechtenstein, pe Stadionul Steaua din București, iar FRF a transmis regulile pe care spectatorii care vor asista la cele două partide trebuie să le respecte.

Federația Română de Fotbal transmite că spectatorii care vor asista la cele două partide de pe Stadionul Steaua sunt obligați să se comporte în conformitate cu legislația românească.

Iată care sunt obligațiile spectatorilor:

 • să respecte cu strictețe măsurile stabilite de organizatori și de forțele de ordine.
 • să prezinte, la intrarea în arenă, documentele de acces; la solicitarea forțelor de ordine/stewarzilor, sunt obligați să prezinte materialele de publicitate vizuală aflate asupra lor.
 • să nu introducă în incinta arenei niciun fel de inscriptii, embleme, pancarte, bannere, afișe sau alte suporturi care conțin texte, litere, simboluri, sloganuri, imagini ori texte;
 • sunt permise doar steagurile celor patru finaliste/cluburi, drapelul național al României, arborate pe suport din material plastic, felexibil, cu lungimea maximă de 1 m și diametrul maxim de 1 cm și bannere identitare ale facțiunilor;
 • dimensiunile bannerelor sau steagurilor nu trebuie să fie mai mari de 2m X 1,5m; toate bannerele sau steagurile de dimensiuni mai mari de 2m X 1,5m pot fi permise exclusiv în urma unei solicitări scrise din partea cluburilor și confirmate de organizator după Ședința de cooperare (din data de 09.05.2024).
 • să nu introducă și să nu afișeze insemne, să nu scandeze sloganuri cu caracter politic.
 • să se supună controlului corporal sumar; refuzul de a fi controlat atrage după sine interdicția de a intra în stadion la meciul respectiv.

SPECTATORILOR NU LE ESTE PERMIS ACCESUL ÎN ARENĂ CU GENȚI/BAGAJE MAI MARI DECÂT FORMATUL A4 (210mm X 297mm X 210 mm).

 • să nu pătrundă în incinta stadionului sub influenţa drogurilor şi a substanţelor psihotrope, în stare vădită de beție, să nu introducă și să nu consume în stadion băuturi alcoolice;
 • să ocupe locul înscris pe bilet.
 • să nu fumeze în spațiul tribunelor; interdicția este valabilă și pentru persoanele care folosesc țigara electronică. Fumatul este permis doar în locurile special amenajate în zonele comerciale/chioșcuri ale celor două tribune și ale celor două peluze.
 • să nu arunce asupra spectatorilor, oficialilor, jucătorilor, forţelor de ordine sau în direcția suprafeței de joc cu obiecte de orice fel sau cu substanțe corozive ori care murdăresc.
 • să nu săvârșească fapte, acte sau gesturi obscene, să nu profereze ori să scandeze injurii, cuvinte sau expresii jignitoare ori vulgare, precum și alte amenințări cu acte de violență împotriva celorlalți spectatori, oficiali, jucători sau a bunurilor acestora; să nu scandeze refrene injurioase sau defăimătoare.
 • să nu amenințe cu acte de violență forțele de ordine.
 • să nu deţină artificii, pocnitori sau alte materiale pirotehnice care emit foc, fum sau gaz.
 • să nu introducă nici un fel de recipient pentru lichide, confecţionat din material plastic, sticlă sau similare (sticle, cutii, pet-uri, spray-uri, parfumuri etc).
 • să nu provoace și să nu participe la scandal sau la acte de violenţă cauzatoare de suferinţe fizice, să nu scandeze injurii, expresii jignitoare ori vulgare la adresa celorlalți spectatori, a oficialilor sau a jucătorilor.
 • să nu se implice în nici un fel de discriminare de rasă, etnică sau religioasă, să nu promoveze în nicio formă persoane vinovate de săvârşirea unor infracţiuni contra păcii şi omenirii ori adepte ale ideologiei fasciste.
 • să nu folosească dispozitive LASER.
 • să nu îşi ascundă faţa cu articole de îmbrăcăminte sau alte accesorii cu intenția de a împiedica identificarea.
 • să nu scrie, să nu deseneze pe pereţii sau pe gardurile stadionului, să nu dezlipească, să nu distrugă reclamele, anunţurile sau afişele expuse, să nu deterioreze, să nu ridice sau să nu mute semnele sau indicatoare amplasate de organizator.
 • să nu distrugă ori să nu degradeze scaunele, balustradele sau alte elemente de mobilier, să nu distrugă, să nu degradeze scaunele.
 • să nu aibă asupra lor obiecte care ar putea fi aruncate în terenul de joc (briceaguri, bile etc.) și nici obiecte de dimensiuni considerabile care ar putea fi folosite ca proiectile.
 • să nu staționeze pe scări, pe căile de acces sau în dreptul căilor de evacuare.
 • să părăsească imediat stadionul în cazul măsurii de evacuare impusă de forţele de ordine.

La cele două meciuri, accesul copiilor de orice vârstă în Stadionul Municipal Steaua se va face pe baza biletului de acces. Minorii sub 14 ani au acces în arenă doar însoțiți de un adult.

În conformitate cu Protocolul încheiat între FRF și Primăria București, în zilele de 4 iunie și 7 iunie se vor instituii restricții de trafic gradual, în funcție de necesitate, pentru B-dul Ghencea (segmentul dintre Drumul Sării și Strada Brașov) dar și Strada Titel Petrescu, cu excepția riveranilor și a autovehiculelor de urgență.

De asemenea, programul STB se prelungește până la ora 01:00.

Porțile stadionului se vor deschide la ora 18:30 pentru România vs. Bulgaria, respectiv la ora 18:00 pentru România vs. Liechtenstein.

Urmărește România Liberă pe XFacebook și Google News!

Redacția
Redacțiahttps://romanialibera.ro
România Liberă este o publicație tipărită și online pentru politică, afaceri și avocați, care acoperă anunțuri pentru litigii majore, tranzacții și probleme de reglementare. A fost fondată în 1877, în România. RL este o publicație de ultimă oră și unul dintre cele mai cunoscute cotidiene la nivel mondial, în principal ca voce a opoziției împotriva autocraților și a fostei Securități. Printre autorii și cititorii noștri se numără cea mai mare organizație filantropă, Fundația pentru o Societate Deschisă din SUA, precum și editorialiști internaționali celebri, profesori de știință și de drept din întreaga lume. În 2009, RL publica săptămânal un supliment de opt pagini cu articole în limba engleză din New York Times, astăzi publică cele mai noi videoclipuri și știri internaționale. Cu sediul în București, RL numără în prezent 50 de colaboratori, agenți și jurnaliști.
Cele mai citite
Ultima oră
Pe aceeași temă