12 C
București
miercuri, 29 septembrie 2021

România alocă 300.000 de euro pentru dezvoltarea democrației în Republica Moldova

România a alocat 300.000 de euro pentru dezvoltarea democrației în Republica Moldova, a anunțat Ministerul Afacerilor Externe de la București.

Banii au fost alocați prin intermediul European Endowment for Democracy (EED), în vederea implementării de proiecte în sprijinul societăţii civile şi al presei independente din Republica Moldova.

Acest ajutor financiar a fost decis în contextul vizitei pe care ministrul român de Externe, Bogdan Aurescu, a efectuat-o săptămâna trecută la Chișinău, în conformitate cu pachetul de sprijin din partea României pentru cetăţenii Republicii Moldova, anunţat de preşedintele Klaus Iohannis, la Chişinău, la 29 decembrie 2020.

„Decizia ministrului Bogdan Aurescu a fost luată în continuarea contribuţiei voluntare similare, în valoare de 250.000 euro, decise de ministrul român al afacerilor externe în noiembrie 2020, de asemenea în scopul implementării de proiecte în sprijinul societăţii civile şi al presei independente din Republica Moldova, ca elemente centrale pentru dezvoltarea unei societăţi democratice, reziliente şi incluzive”, precizează un comunicat al MAE.

Mihai Diac
Experiență ca jurnalist de peste 20 de ani, atât în presa scrisă cât și online, dintre care, din anul 2015, la ziarul "România liberă".
Ultima oră
Pe aceeași temă