25.5 C
București
duminică, 21 iulie 2024
AcasăȘtirile zileiReformele nu mai pot întârzia în sistemul judiciar, avertizează președintele Iohannis

Reformele nu mai pot întârzia în sistemul judiciar, avertizează președintele Iohannis

„Reformele nu mai pot întârzia în sistemul judiciar”, a declarat, miercuri, 3 martie 2021, președintele Klaus Iohannis. Aceste reforme trebuie să fie realizate prin actualizarea legilor Justiției, a explicat Klaus Iohannis.

Șeful statului a făcut această subliniere cu prilejul participării sale la ședința de bilanț a Înaltei Curți de Casație și Justiție (ICCJ).

„În anul 2020, cetăţenii şi-au exprimat fără echivoc, prin vot, opţiunea pentru reforme şi consolidarea principiilor statului de drept. În acest context, reanalizarea Legilor Justiţiei nu mai poate fi amânată. Am încredere că în perioada următoare cadrul care reglementează activitatea Justiţiei din România va redeveni unul predictibil, în acord cu standardele unui stat european”, a spus șeful statului.

Președintele Iohannis a cerut din nou ca independența Justiției să fie respectată inclusiv prin corectarea unor intervenţii legislative „controversate din ultimii ani”. De asemenea, președintele a insistat asupra faptului că legea trebuie să fie egală pentru toți.

Mihai Diac
Mihai Diac
Mihai Diac are o experiență ca jurnalist de peste 20 de ani, atât în presa scrisă cât și online. A început să lucreze în presă la ziarul Azi, în anul 1993, în perioada în care era încă student. Ulterior a lucrat la Adevărul, Gândul și Green Report. La “România liberă”, Mihai Diac lucrează din anul 2015. În paralel cu activitatea jurnalistică, Mihai Diac și-a completat și pregătirea de specialitate. El a absolvit, printre altele, Colegiul Național de Apărare și cursul de pregătire a jurnaliștilor pentru zone de război. Printre acțiunile sale de documentare jurnalistică s-au aflat cele de la bordul portavionului american Truman și al fregatei românești Regina Maria, precum și cele din Afganistan, Irak, Transnistria și Georgia.
Cele mai citite
Ultima oră
Pe aceeași temă