17.9 C
București
vineri, 24 septembrie 2021

Reformele nu mai pot întârzia în sistemul judiciar, avertizează președintele Iohannis

„Reformele nu mai pot întârzia în sistemul judiciar”, a declarat, miercuri, 3 martie 2021, președintele Klaus Iohannis. Aceste reforme trebuie să fie realizate prin actualizarea legilor Justiției, a explicat Klaus Iohannis.

Șeful statului a făcut această subliniere cu prilejul participării sale la ședința de bilanț a Înaltei Curți de Casație și Justiție (ICCJ).

„În anul 2020, cetăţenii şi-au exprimat fără echivoc, prin vot, opţiunea pentru reforme şi consolidarea principiilor statului de drept. În acest context, reanalizarea Legilor Justiţiei nu mai poate fi amânată. Am încredere că în perioada următoare cadrul care reglementează activitatea Justiţiei din România va redeveni unul predictibil, în acord cu standardele unui stat european”, a spus șeful statului.

Președintele Iohannis a cerut din nou ca independența Justiției să fie respectată inclusiv prin corectarea unor intervenţii legislative „controversate din ultimii ani”. De asemenea, președintele a insistat asupra faptului că legea trebuie să fie egală pentru toți.

Mihai Diac
Experiență ca jurnalist de peste 20 de ani, atât în presa scrisă cât și online, dintre care, din anul 2015, la ziarul "România liberă".
Ultima oră
Pe aceeași temă