16.7 C
București
marți, 28 septembrie 2021

Rectorul Academiei de Poliţie Adrian Iacob a plagiat aproape 70% din teza de doctorat

Potrivit PressOne, rectorul Academiei de Poliţie „Alexandru Ioan Cuza” din Bucureşti, Adrian Iacob, a plagiat aproape 70% din teza de doctorat susţinută în 2007 la instituţia pe care acum o conduce.

Lucrarea lui Adrian Iacob, ”Ordine publică şi Siguranţă naţională”, este, potrivit sursei citate, o înşiruire de paragrafe, pasaje sau pagini copiate din alţi autori.

Coordonator de doctorat a fost profesorul Costică Voicu, care în 2007 deţinea funcţia de rector al Academiei de Poliţie. De altfel, Voicu este unul dintre fondatorii domeniului de doctorat ”Ordine publică şi Siguranţă naţională”, alături de Gabriel Oprea şi de Ioan Dascălu, care a dat 313 doctori de la înfiinţarea sa, în anul 2002.

Adrian Iacob este profesor, conducător de doctorate, rector, are gradul de chestor de poliţie, este membru titular al Academiei de Ştiinţe ale Securităţii Naţionale (ASSN) şi vicepreşedinte al Comisiei de Ştiinţe Militare, Informaţii şi Ordine Publică din CNATDCU – organismul abilitat să verifice sesizările de plagiat în tezele de doctorat.

Ultima oră
Pe aceeași temă