10.3 C
București
joi, 23 septembrie 2021

Răspunsul „multinaționalelor” la acuzele lui Dragnea

„Consiliul Investitorilor Străini (FIC) îşi doreşte un mediu de afaceri stabil şi predictibil. Atacurile nefondate la adresa «multinaţionalelor» nu pot decât să îngrijoreze comunitatea FIC pentru că nu contribuie la climatul de încredere necesar unei economii de piaţă modernă, cum este cea a României. Dincolo de asta, nu suntem în măsură să răspundem unor afirmaţii de ordin general despre companiile multinaţionale, care nu au fost însoţite de dovezi sau informaţii exacte”, au declarat reprezentanţii FIC pentru Mediafax.

Din FIC fac parte peste 130 dintre cele mai mari multinaţionale din România, board-ul directoratului incluzând în prezent reprezentanţii ai companiilor Uniqa Asigurări, PwC România, Engie România, Orange România, KMG International (fostul Rompetrol), KPMG România, Deloitte România, Sodexo Pass România, CRH Ciment România, BERD, MullenLowe Group, Enel România, Mega Image, ING Bank România şi GSK România.

Preşedintele PSD Liviu Dragnea a atacat, marţi seara, unele companii străine, despre care spunea că se află în spatele mişcării #rezist. Dragnea a susţinut că este atacat din cauza măsurilor luate şi a faptului că nu este de acord cu metodele folosite de companiile străine prin care acestea nu plătesc toate taxele.

„Finanţează #rezist, mişcări, îi indeamnă pe proprii angajaţi să meargă la proteste. Acum e mai slabă mişcarea asta. Klaus Iohannis care îşi doreşte – cu ardoare e cuvânt moale, e singurul lui obiectiv pentru protecţie personală. Pentru că are bani de dat pe casele pe care le-a luat. El ne ia pe toţi de proşti. Au început să se investigheze lucrurile. Cu nişte şmecherii prin zonă, dintr-o dată casa e a nimănui. Mă rog, e un proces. Sperăm ca justiţia să aibă loc să funcţioneze”, a declarat Liviu Dragnea, la Antena 3.

„Există un grup de companii mari care au vrut şi au şi procedat în sensul acesta să aibă câştiguri mari, dar să nu verse la bugetul de stat toate taxele şi impozitele. Este vorba de unele multinaţionale, este vorba de unele bănci, în sensul că, doar un exemplu, sunt o mulţime de proceduri pe care le folosesc. E discutabil aici. Să zicem că fabric ceva aici în România şi eu import de la firma mamă un produs cu valoare neverosimil mai mare şi sigur că profitul de aici mi se diminuează, iar profitul la compania mamă creşte. Consultanţe, firme de recuperare a datoriilor extrem de mici a unor comapnii care după aia se valorifică la sume mai mari. Eu în continuare spun că eu cred că nu sunt legale şi cred că instituţiile statutului au început să investigheze şi să taxeze astfel de practici”, a continuat Dragnea.

Ultima oră
Pe aceeași temă