25.7 C
București
duminică, 14 august 2022
AcasăȘtirile zileiInternaționalRaperul R. Kelly a fost condamnat la 30 de ani de închisoare:...

Raperul R. Kelly a fost condamnat la 30 de ani de închisoare: ”Ai distrus multe vieți”

R. Kelly a fost condamnat la 30 de ani de închisoare pentru trafic sexual. Acesta și-a folosit celebritatea și averea sa timp de decenii pentru a atrage femei și minore cu care mai apoi întreținea relații intime.

Sentința a fost impusă la nouă luni după ce Kelly, în vârstă de 55 de ani, a fost condamnat pentru șantaj și infracțiuni sexuale, într-un proces care a amplificat acuzațiile ce l-au urmărit timp de două decenii pe cântărețul hitului premiat cu Grammy „I Believe I Can Fly”, notează Reuters.

Judecătorul Ann Donnelly de la tribunalul federal din Brooklyn a declarat că dovezile reflectă „indiferența lui Kelly față de suferința umană” și „brutalitatea pură” față de victimele sale.

„Acest caz nu este doar despre sex. Este vorba despre violență, cruzime și control”, i-a spus Donnelly lui Kelly. „Ai distrus multe vieți”.

Kelly, al cărui nume complet este Robert Sylvester Kelly, se numără printre cele mai proeminente persoane condamnate pentru comportament sexual inadecvat în timpul mișcării #MeToo împotriva unui astfel de comportament al bărbaților proeminenți.

El nu a vorbit în timpul audierii de miercuri, dar a negat în repetate rânduri acuzațiile de abuz sexual.

După ce a fost citită sentința, avocata sa, Jennifer Bonjean, a declarat reporterilor că Kelly a fost „devastat”, dar că va face apel.

Sentința a fost pronunțată după ce mai multe victime au povestit judecătorului cum Kelly le-a promis că le va fi mentor și le va ajuta să ajungă celebre, pentru ca apoi să le supună unui tratament sexual degradant și să le facă rău fizic.

„Treizeci de ani de închisoare este ca o condamnare pe viață pentru el”, a spus Bonjean, avocata lui.

Urmărește România Liberă pe TwitterFacebook și Google News

Stancu Alexandru
Stancu Alexandru
2017 este anul debutului meu în presă. Am trecut pe la ProTv și Aleph News, iar din vara lui 2021 am devenit editor web la România Liberă.
Cele mai citite

Constănţeanca Sabrina Maneca-Voinea, campioană europeană la gimnastică

România a obţinut medalia de aur la proba de sărituri de la Campionatul European desfăşurat la Munchen, în Germania. Constănţeanca Sabrina Maneca-Voinea şi-a adjudecat...

România a construit doar 10 kilometri de autostradă din cât și-a propus prin PNRR

România a construit până în prezent doar 10,8 din cei 429 de kilometri de autostradă cât și-a propus prin PNRR, pentru următorii câțiva ani....

Peste 2.600 noi cazuri de COVID. Mai puține decât ieri

2.651 cazuri noi de persoane infectate cu COVID-19 au fost înregistrate în ultimele 24 de ore, cu 2.033 mai puţine faţă de ziua anterioară,...
Ultima oră
Pe aceeași temă