26.4 C
Bucharest
Tuesday, 30 May 2023
HomeCoronavirusRafila detonează bomba legat de numărul uriaș de infectări la copii -...

Rafila detonează bomba legat de numărul uriaș de infectări la copii – VIDEO

Ministrul Sănătăţii, Alexandru Rafila, a declarat, miercuri, că afirmaţiile legate de creşterea geometrică a numărului de copii infectaţi sunt neadevărate şi că i-a transmis ministrului Educaţiei toate cifrele.

Cifrele reale de infectări la copii

„Am văzut în spaţiul public diverse afirmaţii legate de creşterea geometrică a numărului de copii infectaţi. Sunt informaţii neadevărate. La nivelul zilei de ieri erau 11 copii internaţi la secţia de terapie intensivă, cu 10 mai puţin faţă de ziua precedentă, reprezentând circa 2% din totalul copiilor internaţi. Iar numărul de copii afectaţi şi care erau internaţi în spital era de 338. În mod evident ne preocupă funcţionarea sistemului de sănătate”, a afirmat ministrul.

Rafila crede că abordarea legată de facilitarea testării va duce la controlul pandemiei pentru că un caz diagnosticat şi izolat automat nu va mai transmite boala:

„Cred că este un mare câştig. Pe de altă parte, o persoană care este diagnosticată de la începutul bolii poate să beneficieze aşa cum trebuie de asistenţă de sănătate din timp şi nu ajunge în stadiu greu controlabil care a dus la mortalitatea foarte mare anterior”, a spus ministrul.

Cristina Corpaci
Cristina Corpaci
În presă din 2004. Am trecut pe rând de la reporter TVR, la Realitatea TV, Aleph TV și B1 TV. În presa online am lucrat la Rol.ro, Realitatea.net, mediafax.ro. Din iulie 2021 m-am alăturat echipei România Liberă, unde sunt editor și editorialist economic. Sunt doctorandă în Științele Comunicării la SNSPA, iar tema mea de cercetare este despre criza alimentară.
Cele mai citite

Consiliul Afaceri Generale al UE face audieri privind statul de drept în Ungaria și Polonia

Consiliul Afaceri Generale al UE, care se reunește la data de 30 mai 2023, va face face audieri privind statul de drept în Ungaria...

Rotația a început pe șest. Demisii și demiteri din instituții cheie și vorbe grele de la PSD pentru PNL

În paralel cu protestele care au cuprins întreaga țară, are loc și rotația guvernamentală doar că începutul e un pic altfel decât a fost...
00:00:21

Biden spune că a vorbit cu Erdogan despre avioanele de luptă F-16 și Suedia

Președintele american Joe Biden a declarat, într-un apel de luni (29 mai), că președintele turc Tayyip Erdogan a repetat dorința Ankarei de a cumpăra...
Ultima oră
Pe aceeași temă