14.3 C
București
duminică, 24 octombrie 2021

Raed Arafat: Noua tulpină poate să crească brusc numărul celor infectați

„Tulpina, într-adevăr, are o contagiozitate mai mare. Cei care se îmbolnăvesc, chiar dacă creşte numărul lor şi poate să aibă un impact asupra sistemului sanitar, nu înseamnă că va creşte şansa ca ei să aibă o boală mai gravă prin noua tulpină. Noua tulpină se pare că duce la simptomele şi la semnele şi la procentele de agravare pe care le are şi tulpina care e predominantă. Dar faptul că se răspândeşte mult mai repede, faptul că există şansa ca răspândirea ei să fie cu 70 la sută mai agresivă ca şi infecţiozitate, normal, poate să crească brusc numărul celor infectaţi.”, a explicat luni seară Raed Arafat, într-o emisiune la Digi 24.

Ca să evite „importul” noului coronavirus, autoritățile din România au decis sistarea pentru două săptămâni a legăturilor aeriene dintre țara noastră și Marea Britanie și Irlanda de Nord, măsură care poate fi ridicată dacă se constată că gradul de periculozitate nu este atât de mare.

„Acesta este motivul pentru care preventiv s-au luat nişte decizii de către mai multe ţări europene, nu numai în România, pentru a limita zborurile, pentru a induce carantina obligatorie pentru cei care sosesc. Şi unele ţări au luat aceste măsuri pe 10 – 14 zile, altele pe 48 de ore, în aşteptarea unei analize mai clare şi a unei eventuale decizii la nivel european. Noi am luat decizia pe 14 zile.”, a adăugat Raed Arafat.

Ultima oră
Pe aceeași temă