9.5 C
Bucharest
Saturday, 2 December 2023
HomeȘtirile zileiRachete lansate din Gaza după loviturile israeliene

Rachete lansate din Gaza după loviturile israeliene

Rachete au fost văzute lansându-se din orașul Gaza sâmbătă (13 mai) după loviturile date de aeronave israeliene ce au bombardat ținte ale Jihadului Islamic, în enclavă, peste noapte.

Armata israeliană a spus că avioanele au lovit centrele de comandă ale Jihadului Islamic și lansatoare de rachete în operațiunile de dinainte de zori în Gaza.

Câteva ore mai târziu, militanții din Gaza au tras cu rachete, declanșând sirene și trimițând israelienii din comunitățile de graniță să alerge la adăposturile antibombe. Nu s-au raportat victime în Israel.

Șase comandanți de vârf ai Jihadului Islamic au fost uciși de marți (9 mai), când forțele israeliene au lansat o campanie împotriva grupării, despre care a spus că plănuia atacuri.

Mai multe rachete au zburat din Gaza după loviturile israeliene ce au vizat liderii Jihadului Islamic din teritoriile palestiniene

Jihadul Islamic, cel mai mare grup armat din Gaza după grupuil islamist de guvernământ Hamas, a tras de atunci peste 1.000 de rachete, unele în adâncime în Israel. O femeie a fost ucisă joi (11 mai) când un apartament a fost lovit într-o suburbie din Tel Aviv.

Cel puțin patru femei și șase copii au murit în Gaza, dens populată, un teritoriu de coastă sărac, blocat de Israel și Egipt din 2007. Israelul spune că patru palestinieni au fost uciși de rachetele din Gaza, lucru negat de Jihadul Islamic.

Jihadul islamic respinge coexistența cu Israelul și predică distrugerea acestuia. Miniștrii de rang înalt ai guvernului naționalist religios al Israelului exclud orice stat căutat să fie stabilit de palestinieni în teritoriile capturate de Israel în războiul din 1967 din Orientul Mijlociu.

Urmărește România Liberă pe  Twitter, Facebook și Google News!

Cătălin Șerban
Cătălin Șerban
Cătălin Șerban scrie în presă din anul 2019, iar din februarie 2021 la România Liberă. A fost director de comunicare al Alianței Naționale pentru Restaurarea Monarhiei și președinte al acestei organizații. A primit din partea Casei Regale a României, în anul 2015, Medalia „Regele Mihai pentru Loialitate" pentru organizarea excelentă a Alianței Naționale pentru Restaurarea Monarhiei și pentru devotamentul cu care a promovat ideile și cauza monarhică.
Cele mai citite

Explozie într-o locuință, din cauza acumulărilor de gaze, cu toate că nu era racordată la rețea și butelia era închisă

Un tânăr de 29 de ani şi două femei, cu vârste de 41, respectiv 64 de ani, au fost transportaţi la spital, cu arsuri...

Discursul lui Iohannis la Dubai. VIDEO

Preşedintele Klaus Iohannis a declarat că România consideră energia nucleară drept o sursă stabilă de energie şi că ţara noastră îşi propune să devină...

Brazi unicat, licitați pentru a ajuta copii. FOTO

22 de brazi intră în cursa celui mai mare eveniment de caritate al anului. La ediția din 2022, bradul UNTOLD a fost licitat contra sumei...
Ultima oră
Pe aceeași temă